додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Імунна терапія здатна усунути хвороби очей

Виявляється, можна змусити імунну систему позбутися аномальних судин в сітківці. При цьому здорові тканини очей імунна система не чіпатиме, пише DNA India.
Вроджений імунний захист організму здатний вибірково впливати на патологічну судинну мережу в сітківці, позначаючи її як елемент, який потрібно видалити. Головну роль тут відіграють ендогенні медіатори - внутрішньоклітинні білки, які підсилюють і активують функції інших білків. За словами дослідника Кіпа Коннора, якщо запустити дію елементів імунної системи штучно, то це врятує людей з діабетичною ретинопатією і ретинопатію недоношених, у яких порушується зір якраз внаслідок безконтрольного зростання судин.
Ефективність підходу довів експеримент з двома групами мишей. Перша включала генетично змінених тварин, позбавлених активності в комплементарної імунній системі. А у другої групи імунітет працював нормально. Далі тварин помістили в умови, які ініціювали аномальний ріст судин в очах. У другої групи імунний захист атакував і вбивав тільки патологічні судинні мережі. А у першої групи це не відбувалося.
0 1 069
31-03-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги