додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

ЕКО-відкриття: дітей буде більше, викиднів менше

Британські вчені зробили відкриття, яке дозволить поліпшити результати ЕКЗ.
Незважаючи на всі досягнення репродуктивної медицини, результати допоміжних репродуктивних технологій ще дуже далекі від 100% успіху.
Однією з головних проблем залишається високий відсоток викиднів при вагітностях, що настали в результаті застосування методу екстракорпорального запліднення. Ризик мимовільного аборту у жінок, які завагітніли за допомогою ЕКЗ, продовжує помітно перевищувати такий ризик при звичайній вагітності.
Тепер небезпеку викидня вдасться помітно знизити завдяки відкриттю, яке зробили дослідники з двох британських наукових центрів - Лондонського королівського коледжу (King's College London) та університету міста Бірмінгем (University of Birmingham).
Учені проаналізували дані про перебіг вагітності у 124 351 жінки, які вдавалися до процедури ЕКЗ, і виявили зв'язок між кількістю придатних до запліднення яйцеклітин, що утворилися в результаті спеціальної стимулюючої терапії, і ризиком викидня після настання вагітності.
Всі пацієнтки, яким мають зробити ЕКО, протягом кількох тижнів приймають спеціальні препарати, що сприяють дозріванню відразу декількох яйцеклітин, які потім витягуються з яєчника жінки, і частина їх запліднюється спермою.
Отримання кількох ембріонів дає можливість вибрати найбільш життєздатні, а імплантація 2-3 ембріонів в матку замість одного збільшує шанси на успішне виношування.
Автори повідомляють, що у 20% жінок, у яких утворилося 4 яйцеклітини, придатні для запліднення, згодом відбувалися викидні.
При 4-9 яйцеклітинах самовільне переривання вагітності настало у 15,5% учасниць дослідження, а при 10-14 яйцеклітинах число вагітностей, що закінчилися викиднями, зменшувалася до 13,8%.
Це відкриття важливе не тільки з наукової, але й з побутової точки зору, тому що дозволить жінкам, у яких стався викидень після ЕКЗ, приймати обгрунтоване рішення, чи варто витрачати гроші на нову спробу завагітніти, враховуючи, що процедура ця вельми дорога.
0 1 638
29-03-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги