додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

«Жайворонки» частіше страждають від хвороб серця

Про це повідомляють вчені з Японії.
Дослідники відразу з кількох медичних і наукових установ японського міста Кіото шляхом проведення спостережень визначили, що період ранкового пробудження і функціонування серця і судин людини тісно взаємопов'язані.
Люди, які змушені підніматися з ліжка дуже рано, щоб йти на роботу або робити ранкову пробіжку, ризикують захворіти недугами серця.
Провівши дослідження стану здоров'я більш ніж 4000 добровольців, вік яких коливався від 23 до 90 років, вчені визначили, що "жайворонки" частіше хворіють на інфаркт міокарда і гіпертонію. До того ж учені відзначили, що серед любителів прокидатися дуже рано переважають люди старшого віку.
На думку японських вчених, постійне недосипання збільшує навантаження на серце, що в підсумку може призвести не тільки до серйозних захворювань, але і до летального наслідку.
Помітно знизити ймовірність таких серйозних наслідків для здоров'я дозволить денний сон. Вчені стверджують, що навіть сон протягом півгодини тричі на тиждень може на третину знизити ймовірність розвитку у людини серцевого нападу. Пояснюють таку закономірність тим, що сон у денний час може істотно знижувати рівень кортизолу (гормону стресу) в крові.
А на думку вчених з Швейцарії, повноцінний сон здатний покращити зв'язок між нервовими клітинами в головному мозку людини. Для підтвердження цієї теорії був проведений спеціальний експеримент, в якому взяли участь три групи людей, які виконували різноманітні завдання та розглядали зображення. Добровольці з першої групи спали по вісім годин, люди з другої групи - тільки трохи подрімали, а ті, хто був у третій групі, не спали зовсім.
Через один день всі учасники експерименту повинні були повторно виконати дані їм завдання і згадати ті картинки, які їм показували в перший день. Добровольці, які добре виспалися, продемонстрували найкращі результати, а під час сканування їхнього мозку була відзначена найбільша активність. Як наслідок, вчені прийшли до висновку, що сон може помітно поліпшити зв'язок мозкових нервових клітин, а в процесі сну отримана інформація "закріплюється". Для цього людині варто спати щодоби не менше восьми годин.
0 1 007
27-03-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги