додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Травми голови і шиї збільшують вірогідність інсультів

Такі дані були отримані фахівцями з Каліфорнійського університету під час дослідження. У його процесі були проаналізовані дані близько 1,3 млн людей із вікової категорії до 50 років, які за певних обставин отримали різні травми голови або шиї. Виявилося, що на кожних 100000 людей інсульти відбувалися у 11 осіб протягом чотирьох тижнів після отримання травми. Вік цих людей в середньому складав 37 років.
Вчені стверджують, що, швидше за все, інсульт відбувається через розрив судин голови або шиї, через які відбувається живлення мозку. Як наслідок, відбувається закупорювання судин.
Фахівці вважають, що їхнє дослідження представляє цінність у зв'язку з тим, що інсультам в цьому випадку можна ефективно запобігти. Із цією метою постраждалим від травм шиї і голови необхідно приймати протитромбозні лікарські препарати, які дозволять попередити інсульт. При вчасно виявленому розриві судини пацієнтові можна допомогти саме таким способом. У даному дослідженні відзначається, що у 10% з інсультами траплялися такі розриви, проте не всім були проведені обстеження перед тим, як у них стався інсульт.
Трохи раніше співробітники Єльської школи медицини повідомили, що причиною розвитку інсульту може стати холодна або волога погода. Дуже багато людей страждають від перепадів тиску, коли відзначаються погодні перепади. Але навіть у тих, хто не схильний до гіпертонії, внаслідок підвищеної вологості може статися інсульт. Справа в тому, що під дією вологості і холодної погоди в крові набагато інтенсивніше відбувається тромбоутворення. Дослідники з'ясували, що найбільша кількість інсультів і летальних випадків відзначається в найхолодніші і вологі дні.
Водночас тепла погода не тільки сприяє зниженню кількості інсультів, а й збільшує ймовірність виживання у тих людей, які вже пережили це небезпечне захворювання. Тому тим, хто більше схильний до підвищення тиску і, відповідно, до інсультів, в той період, коли відзначається різкий перепад погоди, краще перебувати в приміщенні і постійно контролювати рівень артеріального тиску.
0 1 190
26-03-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги