|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниВчені з Норвегії стверджують, що регулярне приймання спортсменами вітамінів С і Е в підсумку може погіршити спортивні результати, які демонструє атлет. Вчені розповіли про результати дослідження, яке доводить, що вітаміни зменшують витривалість. В експерименті, який доводить цю теорію, брали участь 54 здорових добровольців обох статей. За ними велося спостереження протягом одинадцяти тижнів. Частина учасників дослідження щодня приймала по 235 мг вітаміну Е і 1000 мг вітаміну С, ще частина добровольців отримували плацебо. При цьому всі люди брали участь у спортивних тренуваннях на витривалість. Щотижня по 3-4 рази вони бігали довгі дистанції або виконували інші вправи на витривалість. Дослідники проаналізували стан тканини м'язів добровольців до початку експерименту і після його завершення. Виявилося, що у людей, які отримували тільки плацебо, зросла кількість маркерів, які вказували на появу нових мітохондрій в м'язових клітинах. Цей показник свідчить, що витривалість м'язів посилилася. У добровольців, які вживали вітаміни, такого збільшення не спостерігалося. У процесі фізичних навантажень у м'язах збільшується вміст кисню, внаслідок чого вони стають міцнішими. Вчені вважають, що антиоксиданти блокують окислення в м'язах, що і призупиняє розвиток витривалості м'язів спортсмена. А вітаміни С і Е є саме антиоксидантами, які покращують рівень захисних сил організму і протистоять атакам вірусів і бактерій. Велика кількість вітаміну Е є в горіхах, зелені, рослинній олії. Багато вітаміну С міститься в картоплі, цитрусових та ін. Не є корисними для організму людини і синтетичні антиоксидантні добавки. На думку вчених, такі препарати, на відміну від натуральних вітамінів, можуть прискорювати процес розвитку пухлин у онкохворих. Дослідження, які вчені проводили на лабораторних мишах, підтвердили цю теорію. На думку деяких фахівців, вітаміни в організм повинні потрапляти винятково з натуральної їжі, а не з штучних харчових добавок. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
Щоб курятина була соковитою і не пересушеною, важливо дотримуватися правильних технік приготування
• Теги
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |