додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Рибний жир запобігає хворобі Альцгеймера

Американські вчені повідомляють, що вживання риб'ячого жиру ефективно захищає від прояву в зрілі роки життя хвороби Альцгеймера. Днями висновки, які вчені отримали в ході нового дослідження, опублікували на сторінках журналу Neurology.
Якщо у людини зменшується обсяг головного мозку, то цей процес веде до розвитку хвороби Альцгеймера та активізації процесів старіння організму. Фахівці повідомляють, що велика кількість омега-3 в організмі дозволяє збільшити обсяг головного мозку в літні роки. Таким чином людина отримує один-два роки здоров'я мозку, запевняють вчені з США.
Доведено, що омега-3 жири - це найбільш бажане джерело жирних кислот для організму. У першу чергу, омега-3 надають ефективну протизапальну дію, що дозволяє запобігти розвитку ряду захворювань, зокрема хвороб серця і онкологічних патологій. У людей з високим вмістом омега-3 більш виражена інсуліночутливість, так як в структурі мембран клітин відбуваються позитивні зміни.
Дослідження, яке дало можливість говорити про подібні висновки, було проведене за участю 1111 жінок, яким проводили МРТ. Через вісім років після початку дослідження жінкам, які брали в ньому участь, вже виповнилося по 78 років. Фахівці провели нові дослідження МРТ для визначення стану мозку і його обсягу. Згідно з отриманими результатами, у тих жінок, в організмі яких відзначався високий рівень омега-3, сумарний обсяг головного мозку був більшим. При цьому мозок був молодший приблизно на два роки.
Щоб сповільнити зменшення обсягів мозку і, відповідно, запобігти хворобі Альцгеймера, фахівці радять дотримуватися деяких принципів в організації щоденного харчування або вживати періодично спеціальні добавки. Омега-3 у великих кількостях міститься в олії волоських горіхів і в лляній олії, в зелених листових овочах і в соєвих бобах. Також на омега-3 багаті жирні види риби. Рекомендується вживати страви з риби хоча б двічі на тиждень. Причому, хоча б один раз за тиждень це має бути страва з жирної риби - скумбрії, сардини, оселедця.
0 1 192
26-03-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...