додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Шоколад підтримує кишкові бактерії і рятує від інсультів

Але це роблять тільки корисні бактерії типу біфідобактерій і молочнокислих бактерій. Для них шоколад- справжнє свято і прекрасне джерело поживних речовин, пише The Sydney Morning Herald. Протизапальні сполуки зменшують запалення в серцево-судинних тканинах, надовго знижуючи ризик інсульту.
Співробітники Університету Луїзіани протестували три різновиди какао-порошків, використовуючи модель шлунково-кишкового тракту, що включає товсту кишку з насадженими там бактеріями. З'ясувалося: антиоксиданти- поліфеноли і клітковина з порошку погано перетравлювалися і всмоктувалися. Але коли вони доходили до товстої кишки, корисні бактерії вступали в гру.
Клітковина піддається ферментації, а великі поліфенольні полімери перетворюються на більш дрібні молекули, які легше поглинаються. Саме ці полімери виявляють протизапальну активність. Щоб відчути на собі всі "плюси" какао, достатньо щодня споживати по дві чайні ложки. Але звичайна плитка шоколаду, що містить цукор і молоко, на жаль, принесе тільки зайві кілограми.
До речі, компанія Mars Inc, разом із Національним інститутом серця, легенів і крові збирається досліджувати корисні сполуки в какао-порошку, в результаті тестування таблеток з какао-порошком на 18000 чоловіках і жінках зі США.
0 1 147
25-03-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...