додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Реакція чоловіків і жінок на стрес принципово відрізняється

Або людина замикається в собі, там самим заощаджуючи розумові ресурси і не реагуючи на оточуючих. Або вона, навпаки, відкривається світові, виявляючи співчуття. Це теж спосіб впоратися зі стресом - через соціальну підтримку, пише Time. Жінки зазвичай діють за останньою схемою, показало дослідження.
Вчені спеціально зібрали групу з 40 чоловіків і 40 жінок. Деяких з них піддали стресового тесту (потрібно було виголосити промову або розв’язати задачу перед аудиторією). Після цього добровольці пройшли ще тести, що оцінюють їхню здатність відрізняти власні почуття і бажання інших. Наприклад, добровольцям сказали пересунути предмети на полиці. Якщо вони точно виконували вказівку, це розцінювалося як здатність розуміти точку зору іншої людини і як певна ступінь співпереживання.
Жінки в стані стресу краще справлялися із завданням, ніж жінки з контрольної групи, які до цього не потрапляли в стресову ситуацію. Однак протилежне відбувалося з чоловіками. Чоловіки в стані стресу гірше справлялися, ніж чоловіки, які перебували в стані спокою. Значить, у стресовій ситуації жінки стають більш розуміючими. Можливо, це пов'язано з тим, що жінки в цілому більше націлені на пошук соціальної підтримки. Також в стані стресу у чоловіків і жінок по-різному працюють гормони.
0 1 726
24-03-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...