|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниВиявляється, молекули фосфатидних кислот підсилюють вироблення глюкози в печінці. Значить, гальмування або зниження вироблення кислот матиме зворотний ефект. Самі фосфатидні кислоти та ензими, пов'язані з синтезом кислот, можуть стати новою мішенню для лікарської терапії. Це підтверджують експерименти з гризунами - моделлю ліподистрофії, рідкісного розладу обміну речовин, при якому тіло позбавлене жиру. У пацієнтів з ліподистрофією часто розвивається діабет і накопичується жир в печінці через нездатність регулювати ліпіди і глюкозу. У мишей був видалений ген AGPAT2, пов'язаний з виробництвом тригліцеридів і фосфатидних кислот. Це призводило до розвитку генералізованої ліподистрофії. У свою чергу, скупчення ліпідних молекул відбувалося через підвищення рівня двох ензимів в печінці - діацілгліцерін кінази та фосфоліпази D. Також посилювалася вироблення глюкози в печінці хворих гризунів. Відсутність нормального інсулінового сигнального механізму у мишей з ліподистрофією виливалося в безконтрольне виробництво фосфатидних кислот. Підсумком була гіперглікемія (підвищений цукор). Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |