|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниВиявляється, молекули фосфатидних кислот підсилюють вироблення глюкози в печінці. Значить, гальмування або зниження вироблення кислот матиме зворотний ефект. Самі фосфатидні кислоти та ензими, пов'язані з синтезом кислот, можуть стати новою мішенню для лікарської терапії. Це підтверджують експерименти з гризунами - моделлю ліподистрофії, рідкісного розладу обміну речовин, при якому тіло позбавлене жиру. У пацієнтів з ліподистрофією часто розвивається діабет і накопичується жир в печінці через нездатність регулювати ліпіди і глюкозу. У мишей був видалений ген AGPAT2, пов'язаний з виробництвом тригліцеридів і фосфатидних кислот. Це призводило до розвитку генералізованої ліподистрофії. У свою чергу, скупчення ліпідних молекул відбувалося через підвищення рівня двох ензимів в печінці - діацілгліцерін кінази та фосфоліпази D. Також посилювалася вироблення глюкози в печінці хворих гризунів. Відсутність нормального інсулінового сигнального механізму у мишей з ліподистрофією виливалося в безконтрольне виробництво фосфатидних кислот. Підсумком була гіперглікемія (підвищений цукор). Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
Щоб курятина була соковитою і не пересушеною, важливо дотримуватися правильних технік приготування
• Теги
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |