додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вітамін С може знижувати ризик інсультів

Існують два основні види інсульту: ішемічний і геморагічний. Ішемічний вважається найбільш поширеним типом інсульту. У свою чергу, геморагічний інсульт зустрічається набагато рідше, але він смертоносний.
"Результати свідчать, що дефіцит вітаміну С слід вважати фактором ризику розвитку небезпечного типу інсульту поряд з високим кров’яним тиском, вживанням алкоголю і надмірною вагою", – зазначає автор дослідження Стефан Ваньє.
У дослідженні брали участь 65 пацієнтів, які пережили геморагічний інсульт, і 65 здорових добровольців. Обидві групи здали аналіз крові для перевірки рівня вітаміну С в організмі. З’ясувалося, що у 41 відсотка він був нормальний, у 45 – знижений, а у 14 відсотків концентрація вітаміну була настільки низькою, що "говорила" про його дефіцит.
У середньому люди, які перенесли інсульт, мали знижений рівень вітаміну, водночас у здорових учасників показники концентрації вітаміну були нормальні, повідомляє Medical News Today.
За словами лікаря Ваньє, необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити отримані результати і з’ясувати, як саме вітамін С сприяє зменшенню ризику інсульту.
Можливо, вітамін С зменшує ризик патології за рахунок зниження тиску. Також вітамін сприяє виробленню колагену, білку, який міститься в кістках, шкірі і тканинах.
0 1 078
14-03-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги