додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вітамін С може знижувати ризик інсультів

Існують два основні види інсульту: ішемічний і геморагічний. Ішемічний вважається найбільш поширеним типом інсульту. У свою чергу, геморагічний інсульт зустрічається набагато рідше, але він смертоносний.
"Результати свідчать, що дефіцит вітаміну С слід вважати фактором ризику розвитку небезпечного типу інсульту поряд з високим кров’яним тиском, вживанням алкоголю і надмірною вагою", – зазначає автор дослідження Стефан Ваньє.
У дослідженні брали участь 65 пацієнтів, які пережили геморагічний інсульт, і 65 здорових добровольців. Обидві групи здали аналіз крові для перевірки рівня вітаміну С в організмі. З’ясувалося, що у 41 відсотка він був нормальний, у 45 – знижений, а у 14 відсотків концентрація вітаміну була настільки низькою, що "говорила" про його дефіцит.
У середньому люди, які перенесли інсульт, мали знижений рівень вітаміну, водночас у здорових учасників показники концентрації вітаміну були нормальні, повідомляє Medical News Today.
За словами лікаря Ваньє, необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити отримані результати і з’ясувати, як саме вітамін С сприяє зменшенню ризику інсульту.
Можливо, вітамін С зменшує ризик патології за рахунок зниження тиску. Також вітамін сприяє виробленню колагену, білку, який міститься в кістках, шкірі і тканинах.
0 1 170
14-03-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...