додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Доведено: жіночої інтуїції не існує

Група вчених під керівництвом Річарда Вайзмана (Richard Wiseman) провела експеримент за участю 15 000 чоловіків і жінок. 80% жінок і 58% чоловіків заявили, що мають чудову інтуїцію. Всім піддослідним запропонували вивчити фотографії людей, які усміхаються, і встановити, хто з них радів щиро, а хто ні.
Правильно відповіла приблизно однакова кількість чоловіків і жінок – по 70%.
Іншими словами, і чоловіки, і жінки мають однакову "інтуїцію". Щоправда, вчені вважають за краще називати це явище по-іншому – життєвим досвідом. Саме від нього залежить, наскільки та чи інша людина здатна аналізувати, що відбувається, і робити висновки.
Єдине, що дійсно впливає на цю здатність, – вік. У маленьких дітей цієї інтуїції немає, а ось доросла жінка може нею похвалитися.
Уміння користуватися досвідом у чоловіків і жінок може бути різним. Цей феномен пояснюється відмінністю в роботі головного мозку у представників різної статі. Нагадаємо, що ліва півкуля відповідає за раціональне мислення, права – за емоційне, інтуїтивне. У жінок краще працює зв'язок між двома півкулями мозку, а у чоловіків – внутрішні зв'язки кожної півкулі. Тому жінці легше узгоджувати своє аналітичне та інтуїтивне мислення.
0 1 214
10-03-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги