додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Доведено: чоловіча пам’ять гірша за жіночу

У дослідженні взяли участь 50 000 жителів одного з центральних округів Норвегії. Із них у 222 були виявлені різні стадії вікової деменції (недоумства).
Піддослідним запропонували відповісти на запитання, які стосуються їхньої пам'яті, наприклад: чи є проблема із запам'ятовуванням дат, імен, осіб, хронології подій. Майже за всіма цими пунктами пам'ять чоловіків виявилася гіршою, ніж у жінок.
При відповідях на 8 із 9 запитань чоловіки значно частіше за жінок повідомляли про проблеми з пам'яттю. Але найважчим і для чоловіків, і для жінок виявилося запам'ятовування імен і дат. Так, на погану пам'ять на імена скаржилися 86,5% жінок і 89,7% чоловіків, на дати – 64,7% жінок і 74,9% чоловіків.
"Ми були здивовані, наскільки чоловіки виявилися забудькуватішими, ніж жінки. Раніше подібний феномен не був задокументований. Нас також вразило, що ступінь забудькуватості у чоловіків приблизно однакова і в 30 років, і в 60", – коментує результати автор дослідження професор Йостейн Холмен (Jostein Holmen) із Норвезького університету науки і технології (Тронхейм).
0 1 178
10-03-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги