додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Навесні організму потрібні цитрусові і кисломолочні продукти

Як показало дослідження, здійснене виданням American Journal of Public Health за участю 5 тис. чоловіків і жінок, навесні споживання солодощів збільшується на 50%. Але солодощі провокують переїдання і появу зайвої ваги. Тому перша рекомендація - замінити їх молочними продуктами, овочами, фруктами і сухофруктами, щоб задовольнити потребу в глюкозі.
Також необхідно зменшити кількість жирної їжі, оскільки з потеплінням організм витрачає менше енергії на обігрів. Важливо пити достатню кількість звичайної води, оскільки зневоднення сповільнює обмін речовин і маскується під голод.
Український дієтолог Світлана Фус назвала продукти, які потрібно включити в раціон ранньою весною.
- Цитрусові. Вони підтримують в організмі вміст аскорбінової кислоти, яка потрібна для зміцнення судин, покращення стану шкіри, засвоєння заліза, зміцнення імунітету.
- Кисломолочні продукти. Підтримують мікрофлору кишечнику. Завдяки цьому будуть нормально засвоюватися поживні речовини, вітаміни і мікроелементи. Вітамін А, який міститься в кисломолочних продуктах, захищає легені від застудних захворювань.
- Жирна морська риба. Сьомга, сардина, норвезький оселедець - джерела Омега-3 кислот і вітаміну D, які допомагають зміцнити кістки і зуби.
- Овочі. Морква, різні види капусти, буряк (джерело харчових волокон) допомагають вивести з організму продукти життєдіяльності і токсичні речовини, а також є джерелом вітамінів, мінералів, антиоксидантів.
- Бобові, крупи. Спаржа, гречка, вівсяна і перлова крупа - важливі джерела магнію і вітамінів групи В, які підтримують нервову систему і захищають її від стресів. Кремній, який міститься в них, важливий для шкіри, волосся і нігтів.
0 1 205
7-03-2014, 21:02

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...