додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жінки, які пили гормональні контрацептиви, на 35% частіше хворіють на склероз

Медики досі не знають, що саме викликає розсіяний склероз. Наприклад, Джордж Корреле з Інституту неврологічних досліджень Рауля Каррери вважає, що однією із причин його розвитку може бути ожиріння. Вчений досліджував індекс маси тіла, концентрацію лептину, інтерлейкінів та інших маркерів активності обміну речовин та імунних реакцій у 420 осіб.
50% із них страждали на розсіяний склероз. При цьому, якщо ожиріння фіксувалося у віці 20 років, ризик склерозу підвищувався удвічі. Мабуть, обмін речовин пов’язаний з активацією імунної системи за допомогою лептину.
Також нещодавно співробітники Kaiser Permanente Southern California довели на прикладі 305 осіб, що жінки, які пили гормональні контрацептиви, на 35% частіше хворіли на склероз. Якщо ж жінка припиняла приймати гормони не пізніше одного місяця до появи симптомів розсіяного склерозу, ризик зростав до 50%. Не виключено, що поширеність контрацептивів впливає на зростання кількості жінок, хворих на склероз.
Нагадаємо, це захворювання характеризується ураженнями центральної нервової системи. Як правило, воно починає розвиватися в 20-40 років зі м’язової слабкості, порушень координації рухів і рівноваги.
0 1 216
5-03-2014, 14:59

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги