додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Алкоголь – найбільш привабливий для тих, хто сидить на дієті

Саме вживання алкоголю найчастіше призводить до зриву (50% випадків). У своєму дослідженні вчені простежили за групою з 80 осіб, які "сидять" на дієті. Кожна з них отримала щоденник, у якому були вказані продукти, які змушують відмовитися від свого плану боротьби із зайвою вагою. Дослідження довело, що людина в середньому 11 разів на тиждень відчуває бажання відмовитися від задуманого. У половині випадків думки здійснювалися, і людина дійсно зривався. Особливо сильна спокуса виникала при відчутті голоду й під час вечірок з алкоголем. Учені відзначають, що алкоголь перевершує навіть солодощі за можливістю "зірватися".
Алкоголь має велику калорійністю, оскільки його рідко вживають без їжі. Найчастіше зрив відбувається у вечірній час. Учені пояснюють це загальним занепадом сил і вечірньою сімейною вечерею, під час якої встояти дуже складно.
І ще один цікавий факт. Якщо поруч присутні друзі, які з апетитом поглинають чергову порцію, то в мозку людини з’являється сигнал: "Мені теж можна їсти!". Тому вчені радять стримуватися від відвідування місць, де шанс зриву відносно високий. Із часом бажання з'їсти пончик або випити кухоль пива знизиться.
0 1 298
27-02-2014, 21:04

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Солодке та смачне печиво до чаю – це, як теплі і приємні спогади з дитинства
Всі рецепти ...
• Теги