додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Персик та абрикос – для настрою


Якщо їсти абрикоси та персики щодня, можна позбутися втоми і отримати заряд енергії.

Сезон абрикосів та персиків у розпалі – тож саме час поласувати смачними і корисними фруктами.
Абрикос є лідером за вмістом калію. Він необхідний під час лікування серцево-судинних захворювань і при захворювань нирок. Цей елемент дуже добре виводить зайву воду з організму.

Джерело заліза, калію і магнію – абрикос містить усі ці корисні елементи. Тому цей фрукт нормалізує кров’яний тиск. Він дуже корисний для гіпертоніків, а також людей, які мають захворювання нирок. Абрикоси необхідно вживати при атеросклерозі і проблемах з кровоносною системою.
Корисні властивості абрикоса полягають у наявності магнію і фосфору, який активізує обмінні процеси головного мозку.
В абрикосах є велика кількість вітаміну А, який покращує роботу зорових органів людини. Достатньо з’їсти три-чотири абрикоса, щоб задовольнити добову потребу в цьому вітаміні.

Персик на Сході вважають плодом безсмертя і довголіття. Адже в ньому багато вітамінів, які допомагають продовжити молодість. Наприклад, вітамін В2 зберігає здоровими шкіру, нігті і волосся, вітамін А сприяє зміцненню кісток, вітамін РР дарує енергію, а також покращує вигляд шкіри.
У цьому фрукті міститься так багато аскорбінової кислоти, що його можна приймати як протизапальний засіб при застудних захворюваннях.
Крім цього, користь персиків полягає в підвищенні імунітету, виведенні солей з організму. Тому людям, що страждають на хвороби суглобів і подагру, необхідно регулярно вживати персики впродовж усього сезону.

Магній необхідний людям, які схильні до стресів і депресій. А регулярно вживаючи персик, можна покращити сон і настрій, а також позбутися від почуття тривоги. Якщо ви дратівливі і часто у поганому настрої, обов’язково почніть вживати персики.

Персик, що має яскраве забарвлення, містить чималу кількість бета-каротину. Він в організмі людини перетворюється на вітамін А і сприяє зміцненню зору, відновленню клітин шкіри, волосся, нігтів.

Хоч на смак персики і солодкі, але все ж вуглеводів в них не так багато, жирів взагалі немає, а основну частину складає вода, тому вони не калорійні. Клітковина, яка міститься в персику, сприяє стимуляції роботи шлунково-кишкового тракту, а також пришвидшує обмін речовин, а це допоможе в боротьбі із зайвою вагою.

Водночас через те, що персики містять велику кількість фруктози, їх потрібно виключити з раціону діабетиків. Органічні кислоти, що містяться в м’якоті, підвищують кислотність шлункового соку. Тому протипоказані персики також хворим, в організмі яких підвищена кислотність.

Якщо ці протипоказання вас не стосуються, спробуйте хоча б тиждень раз на день з’їдати один-три персики. Через деякий час відчуйте їхню користь – будете менше втомлюватися, життя наповниться яскравими фарбами. Такого ефекту можна досягти, вживаючи фрукти щодня.
Людмила ОСАДЧУК
0 6 750
19-07-2018, 17:01

Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко пропонує приготувати традиційні американські панкейки, які люблять подавати на сніданок у США й Канаді
Всі рецепти ...