додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У БДМУ відкрито гуртожиток для іноземців

За останні 5 років кількість студентів-іноземців збільшилася вдвічі.

Вищий державний навчальний заклад України "Буковинський державний медичний університет" є сучасним вузом України, що динамічно розвивається та здобув міжнародне визнання за високий рівень підготовки медичних кадрів.

Розвиток міжнародної співпраці та впровадження новітніх освітніх технологій у БДМУ забезпечили збільшення контингенту студентів-іноземних громадян.

Сьогодні в університеті навчаються більше 5200 студентів, з яких майже 1000 – іноземні громадяни. За останні 5 років кількість студентів-іноземців збільшилася вдвічі.

Через зростання попиту на медичну освіту серед іноземців у БДМУ вдвічі збільшилася кількість місць у гуртожитках для студентів-іноземців: від 496 у 2010 р. до 1070 у 2015 р.

Іноземним студентам, які приїхали на навчання в Україну, необхідно звикнути до нових кліматичних і побутових умов, соціального оточення і освітньої системи.

Ефективність їх навчання залежить від того, наскільки успішно вони звикнуть до нового середовища. Тому адміністрація БДМУ приділяє велику увагу допомозі студентам-іноземцям в адаптуванні до університетського життя.

Особливе значення у цьому має побут студентів. Для забезпечення комфортних і безпечних умов життя цього року відкрито новий гуртожиток для студенів-іноземних громадян.

"Він відповідає всім міжнародним стандартам, – відзначив помічник ректора з соціальних питань Юрій Рандюк. – Гуртожиток розраховано на 240 осіб. Будівля підключена до власної котельні, тому гарячу воду студенти отримуватимуть цілий рік без перебоїв. Крім того, є бойлерні душові.

Також створені умови для обслуговування студентів, є своя пральня, де студенти безкоштовно користуються пральними машинами. Кімнати розраховані на 4 людини та повністю омебльовані.

У гуртожитку створено всі необхідні побутові умови для проживання. Також проведено локальну комп’ютерну мережу з доступом до мережі Інтернет, що забезпечує можливість використання інтерактивних і дистанційних форм навчання".

Зазначимо, що гуртожиток розташований поблизу навчальних корпусів університету, що дає змогу студентам заощадити свій час та кошти на дорогу до вишу.
0 1 140
10-11-2015, 00:09

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги