додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Аспірин шкодить чоловічому здоров'ю

Особливо небезпечно приймати знеболюючі від чотирьох до шести місяців вагітності.

Вагітним жінкам не варто захоплюватися аспірином, якщо вони не хочуть зробити своїх майбутніх синів безплідними. До такого висновку прийшли британські дослідники.

Вчені з Шеффілдського університету стверджують, що жінки, які приймають під час вагітності такі знеболюючі препарати, як парацетамол, аспірин і ібупрофен, ризикують фертильністю своїх синів.

Тривалий вплив даних препаратів може зашкодити розвитку статевих органів хлопчиків.

Приблизно половина жінок під час вагітності активно користуються знеболюючими препаратами (найчастіше через сильні головні болі).

Однак безконтрольне застосування даних препаратів, так само як і прийом відразу декількох різних таблеток може збільшити ризик майбутньої дитини народитися з недоопущеними яєчками, що здатне привести до низької якості сперми, а також раку яєчок у наступні роки.

Використовуючи під час вагітності одночасно більше одного виду знеболюючих препаратів жінки збільшують подібний ризик для своїх синів в сім (!) разів.

Особливо небезпечно приймати ці препарати на стадії вагітності від чотирьох до шести місяців. Прийом одного виду знеболюючих подвоює ризик порівняно з тими вагітними, які взагалі не беруть таблеток.

Причому в різних препаратів і ризики різні. Якщо прийом парацетамолу збільшує ризик в два рази, то ібупрофен або аспірин - вже в чотири рази.

А використання двох різних знеболювальних препаратів у період від чотирьох до шести місяців збільшує небезпеку в 16 раз.
0 914
10-11-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...