додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які несподівані причини головного болю

Постійний головний біль може сигналізувати про приховану депресію.

Багато хто з нас схильні списувати раптовий головний біль на примхи погоди і метеозалежність. Насправді ж у неї існує кілька причин, причому, деякі з них досить несподівані. Більш того, у ряді випадків болезаспокійливі безсилі.

1. Голод. Для живлення мозку постійно потрібна глюкоза і в тому разі, якщо йому не вистачає цукру, він сигналізує організму про голод. Цей сигнал може надходити не прямо, часто людині не хочеться, а мозок вимагає живлення, "включаючи" головний біль.

У цьому випадку необхідно з'їсти що-небудь солодке, борошняне або випити чай з цукром. При цьому необхідно врахувати, що такий метод підійде тільки для екстреного купірування болю.

2. Спека. Згідно з дослідженнями, підвищення температури на 5 °С збільшує частоту розвитку головного болю на 7,5%. Тому спека особливо болісна для людей, схильних до мігреней. Підвищення температури викликає розширення судин, а воно активізує трійчастий нерв і людина відчуває головний біль.

Головний біль може бути пов'язаний з зневодненням організму. Дефіцит рідини провокує зниження кровопостачання мозку, що, в свою чергу, викликає головний біль і навіть непритомність. А тому слід пити як мінімум 2 л води в день.

3. Депресія. Постійний головний біль протягом декількох тижнів може сигналізувати про приховану депресію, яка виникає через зниження рівня серотоніну.

У цьому випадку болезаспокійливі безсилі, а проблему здатні вирішити тільки антидепресанти, перед вживанням яких слід проконсультуватися у лікаря.
0 891
10-11-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги