додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Час прийому їжі впливає на метаболізм

Люди, які працюють у нічну зміну, більше схильні до діабету 2 типу та ожиріння.

Через добові ритми толерантність до глюкози у людини знижується ввечері, навіть якщо "день" і "ніч" експериментально поміняти місцями.

"Якщо поведінкові цикли їжі і сну не узгоджуються з внутрішніми годинами організму, це негативно впливає на регуляцію рівня цукру в крові і особливо на толерантність до глюкози", - говорить невролог і автор дослідження Френк Шир (Frank Scheer) з Відділу сну і циркадних розладів (Division of Sleep and Circadian Disorders) в Бригама і Жіночому госпіталі Бостона. Люди, які працюють у нічну зміну, більше схильні до діабету 2 типу та ожиріння, продовжує невролог.

Шир і колеги створили часовий зсув для 14 здорових випробовуваних в контрольованих лабораторних умовах.

Учасники вісім днів жили у звичайному денному графіку з сніданком в 8:00, вечерею в 20:00 і спали вночі. Кілька тижнів потому тим самим випробуваним змінили графік на нічний зі сніданком в 20:00, вечерею в 8:00 і денним сном.

Виявилося, що незалежно від того, в якому режимі спав і їв учасник, рівень глюкози в крові після однакових прийомів їжі був на 17% вище ввечері, ніж вранці.

Отримані результати свідчать, що не поведінку людини, а швидше біологічний годинник визначає толерантність до глюкози.
0 1 188
9-11-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...