додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Час прийому їжі впливає на метаболізм

Люди, які працюють у нічну зміну, більше схильні до діабету 2 типу та ожиріння.

Через добові ритми толерантність до глюкози у людини знижується ввечері, навіть якщо "день" і "ніч" експериментально поміняти місцями.

"Якщо поведінкові цикли їжі і сну не узгоджуються з внутрішніми годинами організму, це негативно впливає на регуляцію рівня цукру в крові і особливо на толерантність до глюкози", - говорить невролог і автор дослідження Френк Шир (Frank Scheer) з Відділу сну і циркадних розладів (Division of Sleep and Circadian Disorders) в Бригама і Жіночому госпіталі Бостона. Люди, які працюють у нічну зміну, більше схильні до діабету 2 типу та ожиріння, продовжує невролог.

Шир і колеги створили часовий зсув для 14 здорових випробовуваних в контрольованих лабораторних умовах.

Учасники вісім днів жили у звичайному денному графіку з сніданком в 8:00, вечерею в 20:00 і спали вночі. Кілька тижнів потому тим самим випробуваним змінили графік на нічний зі сніданком в 20:00, вечерею в 8:00 і денним сном.

Виявилося, що незалежно від того, в якому режимі спав і їв учасник, рівень глюкози в крові після однакових прийомів їжі був на 17% вище ввечері, ніж вранці.

Отримані результати свідчать, що не поведінку людини, а швидше біологічний годинник визначає толерантність до глюкози.
0 1 087
9-11-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...