додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим небезпечна сіль в дитячій їжі

Надмірне споживання солі в дитинстві підвищує ризик розвитку високого кров'яного тиску.

Експерти з університету королеви Марії (Лондон) попереджають, що в багатьох популярних сімейних ресторанах подаються дитячі страви, які містять небезпечну кількість солі.

Фахівці перевірили 218 дитячих страв з 23 популярних ресторанів швидкого харчування і встановили, що більше чверті мали дуже велику кількість солі.

Найбільш шкідливими виявились дитячі закуски з Burger King. Виявлено, що 28% дитячих страв містять більше 2 г солі. Це норма щоденного споживання солі для дитини віком до 4 років. А 7% дитячих страв містять більше 3 г солі.

За словами дослідників, деякі зі страв містять стільки ж солі, скільки і дев'ять пачок чіпсів.

Експерти попереджають, що надмірне споживання солі в дитинстві підвищує ризик розвитку високого кров'яного тиску, інфарктів і інсультів у дорослому житті.

0 977
6-11-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги