додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які овочі та зелень псують зуби

Покуштувавши соте з баклажанів або лечо з перцем, неодмінно почистіть зуби.

Стоматологи довели, що ризик карієсу підвищується навіть від дуже корисних продуктів! Це стосується овочів, які, як нам відомо, корисні для здоров'я.

Фахівці Європейської стоматологічної асоціації назвали кілька овочів, які сприяють розвитку карієсу і подразнення ясен.

Причому негативний вплив їх ферментів і кислот (наприклад, щавлевої, яблучної і янтарної) на зубну емаль не залежить від того, в якому вигляді будуть ці овочі - в смаженому, печеному або відвареному.

Отже, це:

►баклажани;

►паприка;

►болгарський перець;

►щавель;

►патисони;

►спаржа;

►кабачки.

Вчені аніскільки не применшують корисності цих овочів (в них є вітамін С, фолієва кислота, вітамін А, пектини, клітковина, магній, калій і багато інших дуже потрібних речовин).

Але радять, покуштувавши, приміром, соте з баклажанів або лечо з перцем, неодмінно гарненько прополоскати рот, а краще - почистити зуби.
0 1 346
5-11-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги