додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Від чого залежить здоров'я волосся

Проблеми з волоссям свідчать про нестачу вітамінів і мінеральних речовин.

Проблеми з волоссям свідчать про нестачу вітамінів і мінеральних речовин, тому лікування волосся слід починати з аналізу крові та коригування раціону харчування.

Волоссю потрібне постійне підживлення білками, цукром, вітамінами, мінералами. У свою чергу, волоські горіхи здатні запобігти появі сивини. У них багато біотину, вітаміну Е, зволожуючих омега-жирів. Також горіхи містять мідь, а вона важлива для вироблення меланіну - пігменту волосся.

Саме дефіцит міді - часта причина появи передчасної сивини. Взагалі волосся на 90% складаються з білка. Білок повинен бути в раціоні.

Тонке волосся та його випадіння можуть бути наслідком дефіциту заліза. Звичайно, найкраще джерело заліза - червоне м'ясо, але сочевиця теж спрацює.
Дуже корисні для волосся яйця. Вони насичені сполуками, корисними для волосся. Це білки, вітаміни D і В, біотин. Останній сприяє виробництву кератину, робить волосся еластичним і сильними.

Сухість шкіри голови - результат нестачі цинку. Цей елемент підтримує роботу сальних залоз, які відповідають за зволоження і живлення шкіри.

З тьмяністю волосся, характерною для літніх людей, можна боротися за допомогою вівсянки. Секрет у підвищенні рівня діоксиду кремнію (підтримує гормональний баланс).

До речі, волоссю, як і шкірі, потрібен захист від вільних радикалів. Тому подбайте про те, щоб у раціоні були продукти з вітаміном С.

Даний вітамін важливий для вироблення шкірного сала і колагену. Тому якщо у вас січуться кінчики волосся, можливо, варто частіше їсти червоний перець, апельсини, полуницю, томати і брокколі.
0 569
2-11-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти