додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які найбільш "товсті" і "стрункі" нації Європи

Найбільш вгодовані і низькорослі — іспанці, італійці, португальці.

Міжнародний колектив лікарів назвав найбільш "товсті" і "стрункі" нації Європи. Серед досліджуваних ученими народів німці і слов'яни не згадуються. Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Nature Genetics.

У своїй роботі медики проаналізували дані по приблизно 250 тисячам осіб, а також дані 17,5 тисяч родинних пар з 14 країн Європи. Генетичне дослідження виявило кілька незалежних локусів, наявність яких у представників європейських народів вчені пов'язали з особливостями будови їх тіла.

Дослідження показало, що чим вище середній зріст представників будь-якої нації, тим вони стрункіші і менший індекс маси тіла (ІМТ) у її представників. Останній визначається як відношення маси тіла (в кілограмах) до квадрату довжини тіла (у метрах) і дозволяє визначити наявність надмірної ваги. Наприклад, при масі тіла 67 кілограмів і рості 1,7 метра ІМТ дорівнює 23.

Найбільш високими і стрункими виявилися жителі скандинавських країн — Норвегії, Швеції і Данії, тоді як найбільш вгодованими і низькорослими — іспанці, італійці, португальці, а також греки. Французи і британці зайняли середні позиції.

Вчені відзначають, що спостережувана ними кореляція між ІМТ у різних народів і їх географічним положенням обумовлена, швидше за все, не тільки генетичними особливостями (які, в свою чергу, сформувалися під впливом кліматичних факторів), але і традиціями національної кухні, а також екології.

Дослідження, за оцінкою вчених, в цілому підтверджує відомий європейський стереотип про "високих і струнких" скандинавів (жителів Північної Європи) і "низькорослих і товстих" греків (представників півдня Європи).
0 1 047
31-10-2015, 09:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...