додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Лікувальні властивості грейпфрута

Антиоксидант, що міститься у фрукті, допомагає відновлювати пошкоджені ДНК у клітинах.

Нарингенин, антиоксидант, що міститься в цих фруктах, допомагає відновлювати пошкоджені ДНК у клітинах, що, як відомо, також є чинником ризику розвитку раку.

Він також перешкоджає засвоєнню жирів, прискорює обмін речовин, покращує роботу кишечника і стимулює процес травлення, що в результаті призводить до схуднення. Інозитол у складі грейпфрута перешкоджає накопиченню жирів і сприяє виведенню токсинів з печінки.

Любителям грейпфрутів не страшні навіть камені в нирках. Хочете знизити ризик утворення ниркових каменів? Пийте сік грейпфрута.

Дослідження, проведене вченими з Великобританії, показало, що грейпфрутовий сік значно знижує ризик утворення каменів-оксалатів - порівняно з яблучним і апельсиновим соком.

Ще одні фітосполуки, які можна знайти в складі грейпфрута - лимоноїди - є потужними детоксикантами крові і володіють більш високою біодоступністю в порівнянні з фенолами із зеленого чаю, які широко відомі як протираковий антиоксиданти.

Вони здатні інгібувати утворення пухлини завдяки активності так званого ферменту детоксикації глутатіон-S-трансферази. Цей фермент запускає реакцію в печінці, що допомагає розчинити токсичні сполуки більше для подальшого їх виведення з організму.
0 946
29-10-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...