додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим корисне голодування

Помірність в їжі може позбавити раку молочної залози, товстої кишки та легень.

Інгібітори кіназ у поєднанні з помірністю в їжі можуть позбавити раку молочної залози, товстої кишки та легень з однаковою ефективністю.

Як і будь-які інші клітини, пухлина потребує енергії для життя і росту. Однак її метаболізм налаштований переважно на анаеробний гліколіз (розщеплення глюкози при відсутності кисню), і ракова клітина споживає більше глюкози з їжі, ніж інші.

Тому від голодування більше всього страждають саме пухлинні клітини: їм доводиться переходити на резервну систему забезпечення енергією з використанням кіназ.

Професор Вальтер Лонго (Valter Longo) і група дослідників з Університету Південної Каліфорнії (University of South California) виявили, що така зміна обміну речовин змушує ракові клітини генерувати радикали, і як результат руйнують саму пухлину.

Крім того, спеціальні молекули - інгібітори кіназ - можуть ще більше перекрити харчування злоякісного новоутворення. Препарати з їх використанням вже схвалені Управлінням США з санітарного контролю харчових продуктів і медикаментів (FDA) для лікування раку.

Як показує нове дослідження, циклічне голодування під час протипухлинного лікування підвищує ефект прийому інгібіторів кіназ. Інгібітори кіназ менш токсичні, ніж звичайна хіміотерапія, але все ж вони можуть завдати шкоди іншим клітинам.

Харчове утримання допоможе їх роботі, скоротить час їх використання і, відповідно, дозволить нанести менше шкоди організму.

Зараз в США та Європі вже проходять клінічні випробування на людях стратегії циклічного голодування під час лікування раку.
0 1 037
29-10-2015, 19:21

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги