додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В Чернівцях відбувся семінар з психодіагностики

Професор з Німеччини щиро ділилась власним клінічним досвідом.

23-25 жовтня у ВДНЗ України "Буковинський державний медичний університет" у рамках співпраці між університетом та Психіатричною клінікою м. Мюнстерлінген (Швейцарія) відбувся навчально-практичний семінар "Операціоналізована психодинамічна діагностика (ОПД2). Базовий курс"

ОПД 2 це інструмент психодинамічної діагностики, який отримав широке міжнародне визнання. Велика увага приділяється не лише самій процедурі постановки психотерапевтичного діагнозу, але і плануванню адекватних психотерапевтичних втручань, а також обєктивній оцінці результатів лікування.

Діагноз, згідно ОПД 2, базується на 5-ти вісях: "досвід хвороби і передумови до лікування", "міжособистісні стосунки", "конфлікт", "структура", "психічні та психосоматичні розлади у відповідності до МКХ10".

Система ОПД2 успішно застосовується в роботі з пацієнтами з депресивними розладами, панічними розладами, обсесивно-компульсивними розладами, соматоформними розладами і розладами харчової поведінки, рідше для психотичних розладів.

У семінарі взяли участь 20 практикуючих психотерапевтів, психологів, психіатрів та лікарів-психологів з Чернівців, Києва, Тернополя, Хмельницького, Одеси.

Ведуча курсу, професор, доктор медичних наук, Іза Саммет є головним лікарем Клініки психосоматичної медицини і спеціальної психотерапії в Гьоппінгені (Німеччина). Вона також є науковим координатором Психіатричної клініки Мюнстерлінген (Швейцарія) і професором медичного університету Парацельсіус в Зальцбурзі (Австрія).

Професор Іза Саммет щиро ділилась власним великим клінічним досвідом в лікуванні психосоматичних захворювань, результатами власних досліджень у сфері психотерапії, зокрема психотерапевтичного стосунку.
0 818
27-10-2015, 20:54

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги