додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вчені назвали одну з причин синдрому хронічної втоми

Це захворювання характеризується втомою, що не зникає навіть після тривалого відпочинку.

Синдром хронічної втоми (СХВ) - це захворювання, яке характеризується тривалою втомою, що не зникає навіть після тривалого відпочинку
У даного захворювання багато симптомів. У їх число, зокрема, входить сплутаність свідомості. Фахівці з Колумбійського університету намагалися з'ясувати причину цього симптому, розповідає Psych Central.

Дослідники виміряли рівні 51 маркера запалення з групи цитокінів у спинномозковій рідині у 32 осіб, в середньому протягом 7 років страждали від СХВ, 40 пацієнтів з розсіяним склерозом і 19 здорових людей.

Вчені використовували метод імуноферментного аналізу. Рівні більшості цитокінів, у тому числі інтерлейкіну-1, у учасників з синдромом хронічної втоми виявилися нижчими, ніж у добровольців з двох інших груп.

Рівень одного з цитокінів, еотаксина, був підвищений у людей з розсіяним склерозом і в учасників з СХВ у порівнянні з контрольною групою.

У попередньому дослідженні при аналізі крові людей з синдромом хронічної втоми вчені отримали схожі результати. Так, зміни відбуваються не тільки в крові, але й у центральній нервовій системі. Фахівці сподіваються, що їхні висновки допоможуть розробити нові методи діагностики і лікування СХВ.
0 1 093
27-10-2015, 23:40

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги