додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Анонси

Студентський театр медичного університету презентує виставу

На різних світових сценах п’єса Бомарше оживала в різноманітних інтерпретаціях та образах. Проте й сьогодні сучасні режисери звертаються до генія Бомарше.
Для театрального глядача склався стереотип про Фігаро – кмітливого, мужнього, активного, непохитного духом, веселого інтригана, який уміє бути одночасно в декількох місцях . "Фігаро там, Фігаро тут" фразу, яку ми частенько використовуємо в побуті, проте автор створив образ головного героя в іншому ракурсі. Фігаро – це філософ, це людина, яка вміє мислити й творити своє життя. Це "не хлопчик на побігеньках" (хоча з першого погляду може скластись таке враження), це мислитель, який прораховує всі варіанти заради свого щастя. Хто може осудити Фігаро? Хіба не кожен із нас прагне щастя? І для кожного з нас воно різне! Тільки Сюзанна залишається чистою серед інтриг та чужих потаємних бажань, доводячи всім, що чисте й вірне кохання, як квітка, може прорости й серед болота.
Граф… Графиня… Бортолло… Марселіна… Феншета… Керубіно… Базиль… Бредуазон… Слуги… Кожен з них шукає своє… Хтось прагне за будь-якої ціни отримати свої станові привілеї… У образах виникає аналогія сучасності… Саме класика і через тисячу років пропагуватиме і викривати різні сторони особистостей різних епох.
І саме завдяки таким Фігаро й Сюзанні, розумієш, що світ не приречений… А має право на гідне, чесне щасливе життя!!! Саме таку інтерпретацію пропонують артисти Студентського аматорського театру Буковинського державного медичного університету, режисер-постановник – Валентина Головко. Та не тільки студенти університету втілюють образи на сцені. Серед студентства вирізняються вже асистенти, практикуючі лікарі та магістранти кафедр, які не зважаючи на всю свою занятість, продовжують справу, яку розпочали ще декілька років тому назад, коли був створений студентський театр – це Віталій Іліка (асистент кафедри патоморфології) у ролі Фігаро, Юрій Дутчак (лікар акушер-гінеколог Обласної дитячої клінічної лікарні) у ролі графа та Вероніка Раца (магістрант кафедри внутрішньої медицини) у ролі Марселіни.
0 1 336
30-04-2014, 16:35

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги