RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Читач написав:


Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Austriaplatz. Вдалині колишня Крайова управа, нині корпус університету (споруджена в 1871-1873 роках під керівництвом старшого будівельного радника Антона Павловського, архітектори фон Глаубіц та Ґустав Фрітш). В центрі - пам'ятник Австрії (встановлено в 1875 році, скульптори Карл Пеккарі та Карл Морак, демонтовано в 1919 році). Фото 1905-1914 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Austriaplatz. Фото 1905-1914 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Austriaplatz. Праворуч - пам'ятник Австрії. Ліворуч - Liliengasse, нині вулиця І.Франка. Фото початку 20 століття.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Piața Alecsandri. Фото 1927 року.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Біля колишньої казарми Erzherzog Eugen (споруджена в 1902 році), нині вулиця Садова.. Фото ≈ 1905 року.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Piata Decebal. Ліворуч - Strada Cuciurul Mare, нині вулиця Героїв Майдану. В центрі - військовий шпиталь (споруджен¬ий в 1849 році). Перед шпиталем (сьоме вікно зліва) - пам'ятник "Пієта" (встановлено на кошти Лазара Михаловича в 1827 році на площі Ринок, архітектор Н. Леґерлуц. Перенесений в 1923 році, знищений в 1950 році). Праворуч - огорожа єзуїтського костелу Пречистого Серця Ісуса (споруджено в 1891-1894 роках, архітектор Josef Leitzner). Фото 1923-1937 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Вид з Alter Markt (старого ринку) на Judengasse, нині вулиця Щолом-Алейхема. Фото ≈ 1900 року.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Fischplatz. Ліворуч - Mickiewiczgasse. Праворуч видніється перша електростанція (споруджена в 1896 році). На місці ринку в 1904-1906 роках спорудять колишній палац юстиції (архітектор Franciszek Skowron), нині Обласна державна адміністрація. Фото 1896-1904 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Ringplatz. Ліворуч - колишній готель "Paris" (споруджений на початку 19 століття). Фото 1890-1900 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Ringplatz. Ліворуч - ратуша (споруджена в 1843-1847 роках, архітектор А. Микулич). Перед ратушею - пам'ятник "Пієта" (встановлено на кошти Лазара Михаловича в 1827 році, архітектор Н. Леґерлуц. Перенесений в 1923 році на площу біля єзуїтського костелу Пречистого Серця Ісуса, знищений в 1950 році). Праворуч ратуші - видніється колишня перша міська гімназія (заснована в 1808 році, споруджена в 1824 році, архітектор А. Микулич), згодом ліцей A.Pumnul, нині школа № 1. Біля гімназії - колишній Буковинський ощадний банк (споруджен¬о в 1900-1901 роках, архітектори Губерт Гесснер та Прокоп Шупіх), нині художній музей. Поруч з банком - колишній будинок губернатора (Landespräsident), який згодом став готелем Weiss, а з 1897 року - Румунським народним домом (Palatul National). Праворуч - колишній готель Schwartz Adler, нині торговельно-економічний інститут. Фото 1906-1913 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Ringplatz. Фото 1900-1906 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Ringplatz. Фото 1901-1908 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Ringplatz. Ліворуч видніється колишній будинок губернатора (Landespräsident), який згодом став готелем Weiss, а з 1897 року - Румунським народним домом (Palatul National). В центрі - колишній готель Schwartz Adler, нині торговельно-економіч¬ний інститут. За готелем видніється купол колишнього готелю "Золотий лев" (споруджений в 1910 році на місці старого двоповерхового однойменного готелю). Праворуч - будівлі, де нині сквер з пам'ятником Т.Шевченко. Фото 1910-1918 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Rudolfsplatz. Ліворуч - філармонія (споруджена в 1876-1877 роках, архітектор Еміль фон Регіус). Праворуч - колишній готель "Bristol" (споруджений в 1905-1906 роках), нині гуртожиток медичного університету. Фото 1906-1918 років.
Про Чернівці в старих фото. Ярмарок.
Rudolfsplatz. Ліворуч - колишній готель "Bristol". Фото 1906-1918 років.
Фото взяті з фотоальбомів.
Редактор: Едвард
9-07-2016, 19:21
Коментарів 0 Переглядів 7 836

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.