Основні продукти харчування ще подорожчають, - експерт

Новини України / новини
1 084
0
Основні продукти харчування ще подорожчають, - експерт

До кінця 2015 року слід очікувати подальшого подорожчання основних видів продуктів харчування. Про це повідомив завідувач відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” (ННЦ “ІАЕ”), академік НААН Олександр Шпичак, передає УНН.
 
У вересні— грудні цього року слід очікувати подальшого подорожчання більшості основних видів продуктів харчування.
“Зростання ціни на цукор прогнозується близько 10%”, — зазначив О.Шпичак.

Внаслідок скорочення обсягів виробництва та фактору сезонності молоко до кінця року подорожчає на 5–10%.
Значне зростання цін прогнозується на ринку м’яса.

“Скорочення пропозиції на ринку свинини, яке відбулося внаслідок спалахів африканської чуми свиней, зумовить значне підвищення цін майже на третину. За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, яловичина подорожчає на 15%, а м’ясо птиці — на 10%”, — додав експерт.

Підвищення цін на яйця очікується в межах 5–10%.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.