RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Свідок" "вбивства" Кузьми виявився звичайним ботом

Після загибелі у ДТП культового українського музиканта Андрія Кузьменка мережею і у ЗМІ прокотилась хвиля "шокуючих свідчень" буцімто "очевидців" аварії.

Чи не "найсенсаційнішим" був матеріал в одному з інтернет-видань під заголовком "У джипі з музикантом була жінка". В ньому такий собі "підприємець 29-річний Дмитро Ященко" розповідає "подробиці вбивства", пише сайт ТВі.

Наводимо повний текст новини:

"...Ященко із Запоріжжя їхав із Кривого Рога вранці 2 лютого. Каже, бачив аварію, у якій загинув Андрій Кузьменко. Той їхав білою "Тойотою".

— Мене обігнав білий джип, — розповідає. — Його наздогнала чорна "Хонда" й почала підрізати на повороті з боку обочини, ніби штовхаючи до середини дороги. Вдалині стояв молоковоз. Коли "Хонда" виштовхала джип, молоковоз виїхав назустріч. "Тойота" з ним зіштовхнулася. "Хонда" поїхала далі. А я зупинився. Ще багато машин стали й кинулися до місця аварії. Дівчата й жінки вищать, кричать.

Нас їхало четверо мужиків, підійшли до водія джипа. А він так затиснений, що всі разом не могли двері відкрити. Водій був ще живий, ворушив лівою ногою. Голова в крові. Я притулив пальці до шиї, пульс відчувався. Хвилин за 20 він помер на наших очах. "Швидка", ДАІ, еменесники приїхали хвилин за 40 чи годину з Кривого Рога. Хоча із Дніпропетровська їм хвилин 15–20.

Машину стали розрізати. Побачили, що на підлозі біля водія була непритомна жінка (адміністратор гурту "Скрябін". — "ГПУ") Ольга Любченко. Її забрали. Водій молоковоза був на диво спокійний. Хоча в таких ситуаціях почуваєшся винним, біжиш витягувати, допомагати. А він — хоч би що. З ним їхала жінка, була в легкому шоці.

Я сказав даїшникам, що був свідком аварії. Але мене не хотіли слухати, взяли телефон, і досі ніхто не дзвонить. Увечері друг, який був зі мною в машині, сказав, що то загинув Скрябін.

Чоловік розмістив оголошення про аварію на своїй сторінці у "Фейсбуці". Наступного дня її заблокували. Дмитрові телефонують незнайомці. Запрошують на зустріч, щоб поговорити про аварію. Розпитують, де живе.

— Схоже, мною зайнялися, — каже Ященко. — І вся ця аварія мені здається запланованим убивством."

Наступного ж дня блогер Володимир Миленко опублікував матеріал під назвою "Як тупо люди паляться", в якому пояснив, що “свідок”, нібито оповідаючи "бачене", переплутав Лозуватки, яких на Дніпропетровщині 5.

"Як відомо, Андрій розбився в районі села Лозуватка Дніпропетровської області. І саме тут, на превеликий жаль для авторів цієї конспірологічної статті, криється їх головна проблема. Справа в тому, що в Дніпропетровській області цілих 5 Лозуваток. Кузьменко потрапив в аварію біля Лозуватки Криворізького району. Ось відстань від місця аварії до Дніпропетровська (звідки, як стверджують автори, 15-20 хвилин)", - пояснює блогер.

"Свідок" "вбивства" Кузьми виявився звичайним ботом


"Не знаю, як ви - а я не в курсі про існування таких автомобілів, які б їздили зі швидкістю мінімум 510 км/г. Тим паче, по українських дорогах. Чому ж автори так прокололися? Все дуже просто. Інша Лозуватка, Криничанського району, дійсно ближча до Дніпропетровська, ніж до Кривого Рогу", - пише Миленко.

"Свідок" "вбивства" Кузьми виявився звичайним ботом


"Зважаючи на те, що 65 кілометрів - це аж до головпоштамту, то теоретично за 20 хвилин (забудемо про стан доріг) доїхати від Дніпропетровська до цієї Лозуватки можна. От автори, погугливши собі назву села, й намалювали таку "теорію змови". І їх не збентежили навіть фото з місця аварії. Подивіться на трасу в районі криничанської Лозуватки. Вона рівна, хіба що невеличке викривлення дороги. А тепер гляньте на фото."

"Свідок" "вбивства" Кузьми виявився звичайним ботом


"Чітко видно, що дорога досить круто звертає направо. А ось справжнє місце ДТП."

"Свідок" "вбивства" Кузьми виявився звичайним ботом


Тепер лишається питання, чому подібний матеріал з'являється у відомому інтернет-виданні. Чергова заказуха, бажання набити рейтинг чи банальна помилка журналістки, котра попалась на гачок бота? На ці питання дає відповідь колега авторки "сенсації" журналіст Северин Наливайко.

За його словами, журналістка просто напрапила на повідомлення Ященка у соцмережі, не розгледівши в ньому бота.

"Свідок" "вбивства" Кузьми виявився звичайним ботом


Саме телефоном "свідок" і розповів свою "сенсацію". "А потім його "колеги" та наївні панікери поширювали цей номер як номер свідка всюди під коментами", - каже Наливайко.

Як розповів журналіст, по тому авторка матеріалу питала Ященка, чому сказав неправду, але "той кинув трубку і більше не бере".

Підсумовуючи журналіст закликає користувачів Інтернету бути уважнішим до різних "сенсаційних" заголовків: "Слабо́ доклацати до першоджерел таких заголовків. Слабо подивитися, що ще ці джерела поширюють".

"Свідок" "вбивства" Кузьми виявився звичайним ботом


"Бідні люди, в тому числі розумом бідні, не розуміють, кому на руку репліки "Нас сливают!", "Это война олигархов", "Евреи Яценюк и Порошенко завязали войну Америки с Россией до последнего украинца", "Нет мобилизации!", "Завтра украинские добровольцы вместе с ополченцами вместе пойдут на Киев" і далі по шаблонах.."
Редактор: Микола Кобилюк
11-02-2015, 18:57
Коментарів 0 Переглядів 15 575

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!