RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 613/2014 "Про забезпечення умов для впровадження сучасних телекомунікаційних технологій", відповідно до якого Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, забезпечити проведення до 30 жовтня тендерів на видачу ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України у смугах радіочастот загального користування для запровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (UMTS), повідомляє УНН.
В Україні, до кінця жовтня, мають пройти тендери на використання частот 3G

Відповідно до тексту документу, Кабміну доручено до 15 серпня 2014 року за участю відповідних державних органів комплекс невідкладних заходів щодо конверсії радіочастотного ресурсу України для запровадження в Україні системи мобільного зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (UMTS), забезпечивши при цьому безперервне виконання Збройними Силами України своїх завдань та їх переозброєння сучасними засобами радіорелейного зв'язку та радіолокації.

Крім того, Міністерству оборони України, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Генеральному штабу Збройних Сил України, іншим заінтересованим державним органам разом із Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, вжити до 15 серпня 2014 року в межах компетенції заходів, необхідних для конверсії радіочастотного ресурсу з метою запровадження системи мобільного зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (UMTS), у тому числі щодо норм частотно-територіального розносу.

У свою чергу Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, забезпечити проведення до 30 жовтня 2014 року в установленому порядку тендерів (відкритих аукціонів) на видачу ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України у смугах радіочастот загального користування для запровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (UMTS)".

Нагадаємо, впровадження в Україні системи мобільного зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (3G/UMTS) сприятиме розвитку економіки, національної інформаційної інфраструктури, ресурсів та впровадженню новітніх технологій. На цьому наголошує заступник глави Адміністрації Президента з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків.

"Україна - майже остання в Європі і Азії держава, що залишається без розвинутого зв'язку третього покоління. Саме тому Глава держави звертає увагу на необхідності модернізації цього напрямку", - сказав він, коментуючи Указ Президента України Петра Порошенка № 613/2014 "Про забезпечення умов для впровадження сучасних телекомунікаційних технологій".

Введення нового стандарту зв'язку дозволить не лише зупинити падіння доходів провідних операторів мобільного зв'язку та зниження темпів зростання ринку в цілому, а й сформувати суттєві підстави для нових інвестицій, створення нових робочих місць, збільшення податків, поліпшення якості послуг у доступі до швидкісного Інтернету, зазначив заступник Глави АПУ.

"За умови належної організації та проведення відкритого тендеру Державний бюджет України від продажу ліцензій отримає протягом 4-6 місяців близько З млрд. грн., а Міністерство оборони України за договором конверсії - близько 2 млрд. грн. на розвиток системи зв'язку. Одночасно буде створено підґрунтя для додаткових інвестицій операторів в телекомунікаційну галузь України в розмірі не менше 5 млрд. грн. протягом 2014-2015 років", - підкреслив Дмитро Шимків.

Заступник Глави АПУ наголосив, що зазначені кроки сприятимуть зростанню ВВП країни. За його словами, світова практика проведення такої модернізації підтверджує, що збільшення на 10% інвестицій в широкосмуговий зв'язок підвищує середньорічні темпи зростання ВВП на 0,7%, 1000 користувачів широкосмугового Інтернету створюють 88 нових робочих місць, а збільшення проникнення широкосмугового Інтернету на 10% підвищує ВВП на 1%. Підвищення ж швидкості широкосмугового Інтернету вдвічі збільшує ВВП на 0,3%.

Також він відзначив, що вивільнення цієї смуги радіочастот потребує проведення конверсії, на яку, за оцінкою Міністерства оборони, необхідно близько 2 млрд гривень. Ці кошти будуть отримані від ініціаторів конверсії у порядку, визначеному проектом відповідної постанови Кабінету міністрів, поданої на розгляд уряду.

"Запровадження 3G – це тільки початок. Наступний крок – впровадження зв’язку формату 4G. Тож маємо працювати над розвитком цього напрямку", - резюмував Дмитро Шимків.

Як повідомлялося, Держбюджет від продажу ліцензій на послуги 3G зв’язку отримає за півріччя близько З млрд грн.
Редактор: Юрій Коверзнєв
23-07-2014, 15:24
Коментарів 0 Переглядів 1 961

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.