RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Синоптики лякають холодною і довгою зимою

Частина європейських та американських синоптиків закликає Європу готуватися до найхолоднішої за останні сто років зими. Зокрема, про це говорить американський метеоролог Джо Бастарді, пояснюючи це тим, що континент накриє так званий "блокувальний циклон", а також цьому сприятиме зниження активності Сонця. Аналогічної думки дотримується й німецький синоптик Домінік Юнг.

Проте прогнози українських експертів, опитаних ТСН.ua, виявилися різними: одні погоджуються із Бастарді та Юнгом, інші – вважають такі висновки безпідставними.

Лякати людей тим, що ця зима буде більш суворою, ніж у попередні роки, немає жодних підстав, переконаний заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко. Тому що, за його словами, взагалі майже неможливо створити точний прогноз погоди на період більший, ніж десять днів. Зокрема, Український гідрометцентр дає прогнози погоди на період до десяти днів.

"Більш віддалені прогнози робити важко, бо все швидко змінюється, і прогнози не справджуються", – наголосив Прокопенко. Коментуючи заяви американського та німецького колег, Анатолій Прокопенко зауважив, що, крім їхніх думок, існує думка швейцарського синоптика Йорга Качельманна, який називає такі прогнози "шарлатанськими".

"Крім того, директор Росгідромету спростував повідомлення про те, що майбутня зима буде в Європі найхолоднішою за останні роки. І я підтримую думку російського колеги. Зараз лякати людей найбільш суворою зимою немає підстав. Бо немає таких прогнозів, які б настільки завчасно могли б точно сказати те, на чому вони (Бастарді та Юнг. – Ред) наполягають", – зазначив метеоролог.

Він додав, що у цих вчених – свої методики, за якими вони вибудовують прогнози. Але ці прогнози не відображають офіційну позицію метеослужби Америки або Німеччини – це, за словами Прокопенка, думки "окремих вчених, які не несуть за них жодної відповідальності".

Координатор програми щодо зміни клімату Національного екологічного центру України Марія Сторчило запевнила ТСН.ua, що ця зима буде суворою не стільки в сенсі температури, скільки в сенсі опадів. "Очікується надзвичайна кількість опадів – снігів, дощів, а також сильні вітри. Але підстав очікувати дуже низьких температур та сильних морозів немає", – зазначила експерт.

Найближчий за своїм прогнозом до думки американського та німецького метеорологів український народний синоптик Валерій Некрасов, який вибудовує власні прогнози погоди, спираючись на вивчення сонячної активності.

"До цього ми знаходилися на піку сонячної активності, а тепер поступово почали падати, тобто сонячна активність починає стрімко валитися. Тож у 2014 році сонячної енергії буде набагато менше. Відповідно зими ставатимуть холоднішими, але не настільки холодними, що ніби кінець світу", – зазначив Некрасов.

Зокрема, за його словами, морози почнуться наприкінці листопада. Зима ж прийде 4 грудня.

"До цього утримуватиметься плюсова температура – хоч противно, але "плюс". 4 грудня різко зміниться погода, піде сніг, буде холодно, можлива й ожеледиця. Загалом грудень буде похмурим, малосніжним, особливо холодний – у другій половині", – розповів синоптик.

Максимальні морози у січні будуть до -15 градусів, а в лютому – до -20 градусів. "Загалом, ця зима буде більш сніжна, ніж попередня, а також доволі довга. Так, 23 лютого буде сипати сніг, 8 березня зранку буде гарний морозець, тобто квіти дівчатам нестимуть в обгортках. А вже після 10 березня поступово почнемо рухатися до весни. Але все одно буде холодно. Тільки в третій декаді квітня прийде тепло, а 1 травня буде навіть спекотно", – прогнозує Некрасов. Крім того, якщо дивитися на криву сонячної активності, то вона спадатиме до 2018-2019 років, відповідно до того зими ставатимуть все більш холоднішими та тривалими з року в рік, проте не буде такої слякоті, як була до того, вважає синоптик. Літа, за його словами, будуть нежаркими, проте врожаї очікуються шалені.

"Літо 2014 року триватиме не п'ять місяців, а чотири, тобто все повернеться на свої місця, та пори року будуть за календарем: вересень, жовтень, листопад – осінь, в грудні – зима тощо. Тобто все нормалізується: гарний врожай, не спекотне й не засушливе літо, не так холодно зимою", – підсумував Некрасов.
Редактор: Igor
30-09-2013, 10:04
Коментарів 0 Переглядів 2 479

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.