RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Господарі кримських пляжів. Топ-10

Найбільшими користувачами і власниками пляжних зон Криму, за парканами яких виявилися найкращі пляжі та прибережні смуги, виявилися російські й українські олігархи, топ-чиновники і політики, включаючи сім'ї президента і прем'єра України.

Рейтинг Топ-10 "Господарів кримських пляжів" склав Центр журналістських розслідувань, ґрунтуючись на власних даних.

На першому місці рейтингу - сім'я президента України Віктора Януковича. До послуг самого голови держави у Криму - чотири держдачі і резиденції з закритими пляжами.

Втім, навіть не враховуючи їх (а також прибережні зони у Севастопольській зоні), структури, пов'язані з родиною президента, орендують у ялтинському селищі Відрадне (Масандра) пляжну зону площею не менше 1,77 гектара. Саме там знаходиться розкішна вілла, відома у народі як "дача Януковича" або "Чайний будиночок", побудована на вилучених в інституту "Магарач" землях.

Друге місце рейтингу займає група "Приват" олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, структурами якої орендується пляжна зона загальною протяжністю берега 688 метрів. Як і багато інших учасників рейтингу, ці орендарі закрили пляжі для вільного доступу, використовуючи схему "оздоровчого призначення".

Найбагатший громадянин України Рінат Ахметов посів у рейтингу третє місце. Його структури орендують пляжі загальною протяжністю 505 метрів морського берега.

Четверте місце у рейтингу займає екс-глава Адміністрації президента Віктор Медведчук, який опосередковано - через дві київські, одну лондонську і три кіпрські компанії - володіє ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур", за парканом якої знаходяться три пляжні карти і територія колись "оптимізованого" протитуберкульозного санаторію імені Баранова. На інвесткомпанію "Спорт-Тур" оформлені права власності на землю та будівлі так званого "маєтку Медведчука".

Сімеїзька селищна рада продала "Спорт-Туру" прибережну ділянку площею 1,2 гектара - після того, як на два роки раніше оформила право власності фірми на 5 побудованих бун. В Оползневому дружина Медведчука - телеведуча Оксана Марченко орендує пляж довжиною 46 погонних метрів.

Сусід Коломойського і Боголюбова з пляжних зон у Форосі - олігарх Костянтин Григоришин займає п'яте місце у рейтингу і через свої структури використовує майже півкілометра (433 метра) одних із кращих пляжних територій південного берега.

Шосте місце - у будівельної компанії "Консоль-ЛТД", створеної спікером кримського парламенту Володимиром Константиновим.

У селищі Нікіта оздоровчий пляж протяжністю 375 метрів з 6 картами належить "Консолі" на правах власності.

На сьомому місці - сім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова. В першу чергу, у їхньому володінні знаходиться пляжна зона біля набережної Гурзуфа, вже прозвана у народі набережною "Пушкіна-Азарова".

"Пляжні карти протяжністю 323 погонних метри орендуються комплексом відпочинку та оздоровлення "Перлина Криму" - так після приватизації називаються колишній ММЦ "Гурзуф" та санаторій "Пушкіно". За символічну ціну вони дісталися Благодійному фонду "Професіонал", який потім передарував все це добро іншому фонду - "Гарант", прописаному за тією ж адресою і з тими ж близькими Миколі Азарову і його сину Олексію засновниками.

Є у сім'ї прем'єр-міністра України й інша власність з доступом до моря - у кооперативі "Чехово" на однойменному мисі у Форосі. Кооператив заснували Микола Азаров, його дружина Людмила і син Олексій і ще 5 фізосіб, за допомогою чого отримали землю під забудову", - зазначає Центр журналістських розслідувань.

Восьме місце рейтингу посів новий український олігарх Вадим Новинський, нещодавно обраний народним депутатом від Севастополя, який став опосередкованим користувачем більш ніж півкілометра пляжної смуги Судака. Втім, як відзначають журналісти, після того, як буде досліджено узбережжя Севастополя, Новинський, швидше за все, значно підніметься в рейтингу.

На дев'ятому місці опинився бізнесмен Василь Хмельницький. В Алупці його структури використовують пляжну територію протяжністю близько 400 метрів.

І замикає десятку найбільших господарів кримських пляжів російський мільярдер і власник Національної Резервної Корпорації Олександр Лебедєв, якому належать пансіонати "Море", "Мигдалевий гай" та санаторій "Слава" у Професорському куточку Алушти. Пляжна зона з аквапарком знаходиться в оренді у ТОВ "Мигдальний гай" і "Юстас-Крим". Всього у структур олігарха - кримські пляжі протяжністю 358 метрів.
Редактор: Юрій Коверзнєв
13-08-2013, 20:56
Коментарів 0 Переглядів 1 884

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.