Їдальня Верховної Ради кожен ранок починає з прийому санепідслужби.
Лікарі беруть проби на аналіз з усієї їжі для народних обранців, а страви затверджуються на кулінарній раді.
"У Раду потрапляють тільки ідеальні продукти. Наприклад, котлети у нас справжні, м'ясні, а не з булкою. Кожна страва затверджується на кулінарній раді. Технологи розписують, скільки і яких продуктів потрібно класти на блюдо. Якщо в кожній тарілці борщу має бути 25 г м'яса і 20 г сметани, то так і буде", - говорить начальник відділу кадрів ДП "Їдальня" Раїса Лисенко, передають "Вести".
Працівники буфету вивчили переваги нардепів. "Найбільшим ласуном вважається опозиціонер В'ячеслав Кириленко, який часто замовляє десерти - збиті вершки з шоколадом", - зазначають офіціанти.
Свободівці ж налягають на овочі. "Струнка Фаріон, крім капусти і салатиків, нічого не їсть, в чому тільки душа тримається?" - кажуть в їдальні.
Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов віддає перевагу рибним котлетам, а інший регіонал Сергій Клюєв любить голубці з грибами.
Одна з улюблених страв народних обранців - печене яблуко.
Керівництво Ради обідає не в загальному залі їдальні, а в дзеркальному залі, по сусідству - сторонніх сюди не пускають, а страви розносять офіціанти.
Працівники буфету згадують, що екс-спікер Яценюк пробував ввести в їдальні середземноморську кухню. "Не раз просив більш екзотичні сорти риби і коктейлі з морепродуктів", - повідомили працівники їдальні. Однак традиція не прижилася.
Апарат ВР надав дані про те, що їдять і п'ють нардепи, а також в якій кількості. Так, в місяць депутати випивають 300 літрів горілки, 14 літрів коньяку, 7 літрів вина і 3 літри шампанського.
З'їдають народні обранці 600 булок хліба, 6 000 штук яєць та 1300 кг м'яса. За порцію борщу ж депутати платять 10,86 гривень, за бутерброд з ікрою 14, 80 грн, а за салат зі свіжих овочів - 6,50 грн.
24-05-2013, 12:30
0
3 091