RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Тимошенко не звільнять як Луценка

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що не має наміру звертатися до президента з клопотанням про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Реагуючи на заклики захисників і соратників пані Тимошенко, омбудсмен пояснила, що не може діяти за тією схемою, яка привела до звільнення екс-глави МВС Юрія Луценка, пише "Коммерсант-Украина".

Захисники Юлії Тимошенко вважають, що проблема їхньої підзахисної повинна бути вирішена президентом Віктором Януковичем.

"Враховуючи помилування Юрія Луценка, представники захисту Юлії Тимошенко звертаються до президента з проханням про звільнення екс-прем'єра", - заявив вчора один з її захисників, народний депутат Андрій Кожем'якін ("Батьківщина").

"Найпростіший варіант - помилувати її за тією ж процедурою, що і Юрія Луценка, тобто за зверненням уповноваженого Верховної ради з прав людини до президента", - розповів адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк. За його словами, ще одним варіантом, внаслідок якого пані Тимошенко може вийти на свободу, є перегляд рішення Печерського суду Києва, який визнав її винною, за нововиявленими обставинами.

"Що ж до суду за боргами "Єдиних енергетичних систем України" (ЄЕСУ. - ред.) і досудового розслідування у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, то прокуратура може закрити обидві справи у зв'язку з відсутністю складу злочину", - вважає пан Плахотнюк.

Втім, запропонований захистом варіант звільнення екс-прем'єра за посередництва уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявився нездійсненний. Омбудсмен Валерія Лутковська вчора заявила, що не збирається подавати клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

"У справі Юрія Луценка ми дочекалися моменту, коли всі національні засоби захисту були вичерпані, і тільки після цього уповноважений з прав людини ухвалив рішення звернутися до президента про помилування, - пояснила пані Лутковська. - Ситуація з Юлією Тимошенко трохи інша: у неї ще дві справи, які розглядають в судах, відповідно, ще не всі національні способи захисту вичерпані, і говорити про процедуру помилування - передчасно".

Авторами звернення до Віктора Януковича з проханням про помилування Юлії Тимошенко могли б стати також авторитетні зарубіжні політики. В адміністрації президента стверджують, що при ухваленні рішення про помилування Юрія Луценка глава держави керувався також клопотанням своїх західних партнерів. "(Із проханням. - ред.) про помилування колишнього міністра внутрішніх справ до глави держави звернулася місія Європарламенту у складі Патріка Кокса і Олександра Кваснєвського. Це звернення підтримала Ірина Луценко", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Однак надія на появу такого прохання щодо Юлії Тимошенко невелика. За інформацією видання, Патрік Кокс і Олександр Квасьневський направили Віктору Януковичу вищезгаданий письмовий запит лише після того, як обговорили таку можливість з українським лідером. Президент заздалегідь погодив формат цього клопотання і необхідність його підтримки членами сім'ї пана Луценка - сторони домовилися, що все це в підсумку повинно привести до звільнення екс-глави МВС.

Сигнал про можливість помилування Юлії Тимошенко європейці так і не отримали. У бесідах не під запис високопоставлені представники ЄС визнають, що в ситуації з екс-прем'єром вихід з кризи не може бути здійснений за "сценарієм Луценка" - сьогодні переговори ведуться не про її "звільнення" Віктором Януковичем, а про "вирішення певних питань". Формула такого рішення, за інформацією газети, поки що не узгоджена. Вчора керівники деяких держав і міжнародних організацій висловили задоволення щодо рішення Віктора Януковича звільнити Юрія Луценка від відбування решти терміну. Більшість з них нагадали і про проблеми Юлії Тимошенко, однак жоден з політиків не зажадав її помилування - всі обмежилися більш загальними фразами, залишаючи українській владі можливість для маневру.
Редактор: Igor
9-04-2013, 09:08
Коментарів 0 Переглядів 1 283

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.