RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Свідок дніпропетровського ДТП: "Я підняла очі, бачу, як люди летять із зупинки"

На зупинці у Дніпропетровську, де автомобіль на смерть збив п'ятьох людей, вже прибрали уламки машини, а комунальники помили тротуарну плитку від крові.

Про трагедію нині нагадують квіти та свічки, які люди запалили просто на лавочці на зупинці, пише ТСН.

Один із кіосків, у який машина врізалася на повній швидкості вже демонтували. Інший, який також був ушкоджений внаслідок аварії, просто зачинили.

Нормальний рух дорогою вже відновили, але сьогодні кілька годин вона була майже перекрита. Всюди були обмежувальні стрічки, працювали експерти. Транспорт пускали однією смугою, тому утворився величезний затор. Жвава траса, на якій сталася аварія, розташована у центрі великого житлового масиву, і на цій зупинці завжди людно, адже поруч магазини, аптека, кафе. А надто о 7:45, коли жителі району роз'їжджаються на роботу і везуть дітей до школи.

Так було і сьогодні: люди чекали на громадський транспорт, але звичний хід подій змінили два водії, які знехтували правилами дорожнього руху. На відео з реєстратора випадкового свідка аварії чітко видно, як саме сталася ДТП. Водій позашляховика Nissan, повертаючи ліворуч, не переконався у безпечності маневру і виїхав на зустрічну смугу, де саме в цей час на великій швидкості "летів" BMW. "Він летів зі швидкістю звуку", - пригадують свідки страшної аварії.

"Я підняла очі, бачу, як люди летять з зупинки", - розповіла інший свідок ДТП.

Аварія забрала життя п'ятох людей, ще четверо - у лікарнях. Троє осіб, зокрема 9-річний хлопчик з мамою, загинули миттєво, 25-річна дівчина померла на шляху до лікарні, серце ще однієї 29-річної жінки зупинилося у реанімації вже після операції.

Соцмережі просто "вибухнули" коментарями. Люди висловлюють співчуття родичам загиблих. У школі №35, в яку саме їхали загиблі мати та син (хлопчик навчався у третьому класі, а мама працювала у тій самій школі інженером), а також в інших школах цього району збирають кошти на поховання загиблих.

У 29-річної жінки, яка померла після операції, залишився 4-річний син.

Продавчиню Ніну Шкребець врятували стіни кіоску. Вона - одна з тих чотирьох, кому пощастило вижити. "Я нагнулася, щось хотіла писати, я не пам'ятаю, і раптом такий удар. Я почала до дверей бігти, а двері заклинило, я почала кричати, чоловік відкрив двері", - розповіла постраждала.

Крім неї, у лікарні знаходяться ще 16-річний хлопець та чоловік – у них струс мозку та переломи, але загрози життю немає. "Хлопчик не пам'ятає, що з ним трапилося, на щастя. Таке буває при черепно-мозкових травмах, як захисна реакція організму, яка і дозволяє пережити такі стресові ситуації", - розповіла головний лікар обласної дитячої лікарні Наталя Дементєва.

Ще одна жінка знаходиться у надважкому стані після операції. "Більше двох десятків переломів, травми нижніх кінцівок, голови, грудної клітки, селезінки, нирок", - перерахував головлікар обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Обидва водії залишилися неушкодженими – їх врятували подушки безпеки. Службовим позашляховиком керував 55-річний водій одного з науково-дослідних інститутів міста. За кермом легковика був 40-річний приватний підприємець.

"Попереднє враження - тверезі. Ми більше вбачаємо, що обоюдна буде вина більше всього", - зазначив керівник УМВС у Дніпропетровській області Віктор Бабенко. У прокуратурі підтримують версію міліції. "Оскільки не визначено, що є безперечна вина одного з водіїв, і можлива обоюдна провина, ми вирішили питання про повідомлення про підозру стосовно двох водіїв", - зазначила прокурор Дніпропетровської області Наталя Марчук.

Обидва керманичі знаходяться у СІЗО, поки що вони затримані на 72 години. Доти слідство має встановити ступінь провини кожного, відтак суд вирішуватиме питання про запобіжний захід. Кримінальне провадження розпочали за статтею, що передбачає до 10-ти років позбавлення волі.
Редактор: Юрій Коверзнєв
20-03-2013, 23:00
Коментарів 0 Переглядів 3 357

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.