RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кабінет Міністрів Януковича - хто є хто

Президент Віктор Янукович через більше ніж десять днів роздумів призначив новий Кабмін.

При цьому Янукович посилив своє представництво у Кабміні, а також переформатував структуру міністерств.
Наразі Янукович призначив лише трьох віце-прем'єрів.

Нинішній голова Нацбанку Сергій Арбузов призначений першим віце-прем'єр-міністром України. Головний банкір "Сім"ї", чиї білборди розвішали в Києві немов новорічні гірлянди, і сам розраховував стати керівником уряду. Але поки він буде правою рукою Миколи Азарова. Враховуючи рівень амбіцій "Сім"ї", це неминучо породить чутки про статус Арбузова як "наступника" нинішнього премєр-міністра.

Юрія Бойка з посади з посади міністра енергетики та вугільної промисловості переведено на посаду віце-прем'єр-міністра з цих питань.
Ще одним віце-прем'єром став дніпропетровський губернатор Олександр Вілкул, який буде куратором інфраструктури та житлово-комунального господарства.

У новому Кабміні зберегли свої посади наближені до "Сім"ї" президента міністр фінансів Юрій Колобов, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Ще одне кадрове посилення "Сім"ї" - надалі Міністерство енергетики замість Бойка очолюватиме Едуард Ставицький, якого переведено з посади міністра екології.
Як відомо, Янукович саме Ставицькому завдячує операції з виведення із державної власності "Межигір'ям". Адже той був керівником національної компанії "Надра України", яка в останні місяці прем’єрства Янукович у 2007 році відчужила резиденцію на користь уже збанкрутілої донецької фірми "Медінвесттрейд".

Ще одну людину президентської родини Олександра Клименка переведено в Кабмін. Заради цього президент ліквідував податкову службу і створив Міністерство доходів і зборів України .

Попри всі чутки і прогнози, зберегли свої посади в уряді міністр юстиції Олександр Лавринович (якому пророкували посаду спікера парламенту). Втратила приставку "віце-прем"єр", але залишається міністром охорони здоров'я Раїса Богатирьова. І далі працювати в уряді головний ворог націонал-патріотів міністр освіти, науки, молоді і спорту Дмитро Табачник.

Замість Петра Порошенка міністерство економічного розвитку і торгівлі очолить Ігор Прасолов, який до цього був депутатом та очолював Раду Нацбанку.
Ігор Прасолов протягом 5 років (2000-2005) працював на посаді генерального директора СКМ, що належить Ринату Ахметову. З 2006 року - народний депутат України V та VI скликань від Партії регіонів, очолював підкомітет з питань цінних паперів та фондового ринку комітету Верховної Ради.

Без посади в уряді залишиться Борис Колесніков. Міністерство інфраструктури, яке він очолював, передали Володимиру Козаку.
Виходець з "Лемтрансу" Ахметова, двічі депутат Партії регіонів, Козак донині був генеральним директором Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця".

Залишиться працювати в парламенті Сергій Тігіпко. Його місце в уряді посяде ніхто інша, як Наталія Королевська. Невдаха парламентської кампанії, яка не набрала зі своєю партією і 2% , тепер буде міністром соціальної політики.
Це призначення стає черговим підтвердженням, що партія Королевської на виборах була лише технічним проектом Партії регіонів.

Замість Ставицького міністром екології та природних ресурсів України Янукович призначив його підлеглого Олега Проскурякова. З травня 2012 року Проскурякова був головою Державної служби геології та надр. До цього - головою правління НАК "Надра України".

У 2006-2007 роках Проскуряков обіймав посаду голови Державної геологічної служби у Міністерстві Василя Джарти.

Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства стане підлеглий віце-прем'єра Олександра Вілкула Геннадій Темник. До цього 42-річний Темник був заступником Вілкула у Дніпропетровській обласній адміністрації. За фахом новий міністр ЖКГ - "інженер-метеоролог".

Президент також відновив ліквідовану наприкінці 2010 року в рамках реформи уряду посаду міністра Кабінету міністрів. Цей портфель отримала Олена Лукаш, яка досі працювала радником президента і представником в Конституційному суді.

Замість Костянтина Грищенка, який став віце-прем"єром, Міністерство закордонних справ очолив Леонід Кожара. Якщо попереднього міністра вважали людиною групи Фірташа, то Кожару повязують з "донецьким". Останні роки Кожара займався активним вибілюванням іміджу Партії регіонів у світі. Безпосередній дипломатичний досвід Кожари складається з того, що він працював у посольстві України в США на початку 90-х, а до 2004 року був послом України у Швеції.

Президент звільнив скандального міністра оборони Дмитра Саламатіна, призначивши замість нього депутата Павла Лебедєва.
Слід нагадати, що у Раду 2006 року Лебедєв потрапив за списком БЮТ, але потім перейшов у стан тушок і приєднався до Партії регіонів. У 2007 обрався до Ради вже як 121 в списку регіоналів. Був членом комітету з питань транспорту і зв'язку.
Лебедєв також був обраний депутатом і до нової Ради. Він переміг як мажоритарник у 224 окрузі в Севастополі. Це значить, що в Україні звільнився шостий округ для перевиборів.

В рамках президентських реформ відновлено Міністерство промислової політики України. Його створено, реорганізувавши Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном. Указу, хто стане новим міністром на момент публікації оприлюднено не було. Колишнього голову Держагентсва – Дмитра Колєснікова – вже призначено головою Дніпропетровської облдержадміністрації змість Олександра Вілкула.

Водночас було ліквідоване Міністерство надзвичайних ситуацій України, яке до останнього часу очолював Віктор Балога.
Міністерство та Державну інспекцію техногенної безпеки України реформовано у Державну службу з надзвичайних ситуацій, яку очолив Михайло Болотських. Досі він був заступником міністра надзвичайних ситуацій. (за матеріалами "УП")
Редактор: Юрій Коверзнєв
24-12-2012, 14:25
Коментарів 0 Переглядів 2 973

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.