RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Є одна гілка влади – Віктор Федорович Янукович"

Чому головою Верховної Ради став 66-річний Володимир Рибак, а уряд знову очолив 65-річний Микола Азаров. Як розповіли журналу "Країна" у коментарях політолги і політики, Рибак може заперечувати Януковичу без наслідків для себе

Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ, 37 років, політтехнолог:

– До останнього моменту всі в Партії регіонів були переконані, що спікером стане Олександр Лавринович. До вечора четверга це була кандидатура номер один. А в п'ятницю президент викликав до себе Миколу Азарова, Володимира Рибака, Андрія Клюєва, Сергія Льовочкіна й сказав, що спікером має бути Рибак. І полетів до Індії. Як у гоголівському "Ревізорі" – німа пауза.

Цей вибір зумовлено тим, що ­Януковича з Рибаком пов'язує давня дружба. ­Рибак – один із небагатьох людей у оточенні президента, який може йому заперечувати. Без жодних наслідків для себе. Він це і робить. 2001 року Рибак, який був серед заснов­ників Партії регіонів та очолював її, пішов у відставку й попросив обрати лідером Януковича. Не було б її – не було б ­Януковича­­президента. Рибак – його політичний батько, як і космонавт Георгій Береговий. Як батько людина він достатньо поміркована, консервативна в поглядах, але схильна до компромісів. Рибак жорсткий зі своїм апаратом, але м'який – із "зовнішніми".

На призначення Лавриновича працювали Фірташ і Льовочкін. І його поразка – це поразка цієї групи. Вони збиралися контро­лювати Адміністрацію президента, уряд і парламент. Тож просували Валерія Хорошковського на прем'єра, а Олександра Лавриновича – на спікера. Це не вдалося. А от Рибак – це старі донецькі. Чому так сталося, ніхто не знає. Адже Янукович ухвалює рішення через тільки йому відомі мотиви. Можливо, не сподобалися останні рухи Дмитра Фірташа, який почав виводити себе з­під удару Заходу. Запросив людей Сороса на канал "Інтер", а Хорошковський заходився критикувати Митний союз

Щодо Азарова, то Янукович не хотів ризикувати ані Арбузовим, ані Клюєвим. Сьогодні непевна ситуація з погашенням зовнішнього боргу, і він не хоче робити з молодих перспективних кандидатів Сергія Кириєнка. Єльцин призначив його прем'єром Росії незадовго до дефолту країни 1998 року. На цьому політична кар'єра Кириєнка закінчилася.
Азарова варто розглядати як перехідного прем'єра, а Рибак буде до кінця каденції Ради.

Комуністи проголосували за обох "регіоналів", бо публічно вшановують Леніна і Маркса, а не публічно – Джорджа Вашинґтона (американський президент, якого намальовано на доларових купюрах. – "Країна"). Це – їхній справжній кумир. Комуністів цікавлять лише гроші й посади. Посаду для Ігоря Калєтніка теж здобули (став першим віце­спікером. – "Країна"). Симоненківці, як герої Ільфа й Петрова, не вірять на слово. Спочатку гроші, потім – стільці. Гроші отримали, то дали стільці.
Молодші "регіонали" можуть збунтуватися


Кость БОНДАРЕНКО, 43 роки, політолог (на фото):

– Нема нічого страшного в тому, що вік посадовців досить солідний. Конрад Аденауер став канцлером Німеччини в 73 роки, Франсуа Міттеран очолив Францію в 65. Обидва були хорошими керівниками. Хоча ще теоретик українського консерватизму В'ячеслав Липинський говорив: успіх держави забезпечує поєднання енергії молодого покоління та досвіду старшого. Якщо врахувати, що у "регіоналів" є Арбузов, то говорити про перетворення влади в політбюро не можна.

Володимир Рибак – рівновіддалений від різних груп. Він пов'язаний безпосередньо з президентом. Голосування за Рибака – це випробування парламенту й еліти на наявність необхідної для президента більшості. Були розмови про те, що в Партії регіонів домінує група Ахметова, "сім'я" чи Фірташ. ­Голосування за Рибака показало, що домінує тільки Янукович.

Перепризначення Миколи Азарова – вимушене. На переправі коней не міняють. ­Попереду складна зима – відкрите питання ціни на газ, умови транзиту, угоди з Митним та Європейським союзами, курсова політика. В таких умовах ставити нову людину дуже ризиковано.

Чи міцний союз Азарова-­Рибака-­Януковича? Перестановки мають бути ще 2013 року. Але це – не тріумвірат, це одновладдя. Тобто є одна гілка влади – Віктор Федорович Янукович.

До Митного союзу зручніше йти з Азаровим
Редактор: Igor
20-12-2012, 11:01
Коментарів 0 Переглядів 1 911

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.