RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Начальників міліції міняють на Заході та в Центрі

Влада розпочала глобальну зміну керівництва силових структур, а саме начальників місцевих управлінь Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, пише "Коммерсантъ-Украина".

Варто зазначити, що за вчорашній день, 19 листопада, були зміщені глава МВС Києва, а також начальник СБУ в Тернопільській області. За даними видання, сьогодні буде звільнений начальник МВС в Київській області, а протягом тижня змінять керівництво ГУ МВС в Івано-Франківській, Чернівецькій, Волинській, Закарпатській та Вінницькій областях.

За словами експертів, така зміна кадрів пов'язана з результатами виборів. Однак ще цієї весни постало питання про зміну керівників силових відомств, але його відклали через проведення Євро-2012. Як розповіло джерело з правоохоронних органів, необхідність кадрових змін зустріла "розуміння у президента", а причини ротації зв'язувалися з необхідністю "внести корективи в діяльність міліції на місцях".

Водночас, деякі представники опозиції впевнені, що це пов'язано з невдалими результатами голосування у країні. "Як бачите, все це стосується тільки заходу України. Ротації не відбуваються на сході, тому що там мало-який результат був забезпечений. При цьому призначаються герої 2004-2005 років. Я маю на увазі, наприклад, Олега Сала, який відзначився тоді під львівському ГУ МВС. Всі вони, як скелети з шафи, знову дістаються, для того щоб продовжити благородну місію наведення порядку на певних територіях", - пояснив заступник голови комітету Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович (НУ-НС).

Примітно, що новим главою МВС міста Києва став Валерій Коряк, який раніше очолював ГУ із боротьби з організованою злочинністю МВС. На нього покладають певні надії, повідомив начальник прес-служби столичної міліції Ігор Михалко. "Потрібно буде приділити увагу безпеці дорожнього руху, боротьбі зі злочинністю неповнолітніх, з незаконним обігом наркотиків, боротьбі з економічними злочинами, зокрема, з розкраданням бюджетних коштів", - заявив він.

Крім того, перестановки торкнуться ще низки інших областей і міст. Так, в Севастополі главою МВС хочуть призначити колишнього главу департаменту громадської безпеки МВС Сергія Поготова, сьогодні очікується наказ про звільнення начальника ГУ МВС Київської області Костянтина Сапка. "Цього тижня буде ще низка наказів про ротацію начальників міліції у низці областей центральної та західної частин країни", - зазначив правоохоронець.

Керівництво мають намір поміняти і в Івано-Франківській, Чернівецькій, Волинській, Закарпатській та Вінницькій областях. В Івано-Франківській області новим начальників в четвер хочуть призначити Олега Сала, який був першим заступником начальника департаменту громадської безпеки МВС, перед яким першочерговим завданням буде стояти боротьба з корупцією.

У Чернівецькій області замість Миколи Харабари буде, швидше за все, призначений начальник управління МВС на Львівській залізниці Олександр Демидов. У Волинській області теперішній начальник Богдан Щур повинен стати радником Віталія Захарченка (на фото). У Вінницькій області поки офіційних документів немає, однак джерело повідомило, що нове начальство обласної міліції можуть оголосити у вівторок або середу.

"У низці областей існує розрив у характері боротьби зі злочинністю. Наприклад, низка західних і центральних областей демонструють непогані результати в боротьбі із загальнокримінальними злочинами, але у них спостерігається зростання економічної злочинності або злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків", - наголосили в МВС.
Редактор: Igor
20-11-2012, 09:07
Коментарів 0 Переглядів 2 768

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.