36% перевірених харчових продуктів, які продаються в Україні, є неякісними. Про це заявив начальник відділу планування та нагляду за продовольчими товарами Держспоживінспекції В'ячеслав Бурковський: "Із перевірених понад 2 тисяч тонн хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів, цукру, м'яса, риби, близько 36% було забраковано та зняти з реалізації", – розповів експерт статистику за перші 9 місяців цього року.
За його словами, виняток не складають і продуктидитячого харчування – вони також дуже часто не відповідають нормативам. "Основними порушеннями є відсутність супровідних документів щодо якості та безпечності, відсутність інформації про товар – елементарне маркування, невідповідність умовам нормативних документів", - резюмував Бурковський.
Як повідомлялося раніше, через подорожчання продуктів та зниження доходів українські сім'ї вже протягом 5 років стабільно переходять на найдешевші продукти.
12-10-2012, 14:28
0
1 503