RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Блохін вважає, що збірній не вистачило реалізації та везіння

Головний тренер збірної України Олег Блохін на прес-конференції у вівторок, 26 червня, разом зі своїми помічниками підвів підсумок виступу національної команди на Євро-2012.

- Яким чином підвищити результативність нападників збірної України?

- Другий Шевченко з'явиться нескоро. Цю ситуацію треба виправляти в клубах. Всі здивувалися, що я взагалі взяв Шевченка і поставив його у стартовий склад. Однак старий кінь борозни не псує. У молодих хлопців немає того чуття, яке було в мене, Бєланова, є у Шеви, Мессі, Роналдо та інших. З відходом Шевченка треба замислюватися про те, як грати в атакуючий футбол без нападників. Грати у футбол як Іспанія - без нападників - ми не готові. Це проблема збірної, яка буде існувати найближчим часом.

- Чи продовжуєте Ви роботу?

- Питання щодо тренерського штабу не вирішене. У нас є свої проблеми, тому не знаю, чи буде штаб працювати в тому ж складі.

- Яка перспектива збірної в наступному відбірковому циклі?

- У нас дуже багато молоді, це і є перспектива. Однак якщо Коноплянка і Ярмоленко отримують травми, у нас виникає проблема - у них немає дублерів.

- Чи не шкодуєте ви, що не поміняли склад в матчі з Францією?

- Та ейфорія, яка була після Швеції, захлеснула всіх. У Франції хороша команда, але і нашу команду є за що критикувати. Я б прийняв рішення щодо вибору складу точно таке ж. Якби я зіграв з Іспанією як Франція, мені б треба було подавати у відставку. Та ж Хорватія показала, як грати з Іспанією. Це був боягузливий футбол.

- Куди підуть 10 мільйонів, зароблені збірною?

- Команда показала футбол, тому за гру з Англією я б хлопців заохотив. За ТТД ми від гри до гри додавали. У 2006 році ми робили 600-700 ТТД, зараз 950-1000 з браком 22%. За цими показниками ми наближаємося до найкращих командам. Нам не вистачило реалізації та везіння.

- За 20 років ще жодного разу не було такого єднання народу і збірної, хоча були такі товариші, які у вечірньому ефірі обговорювали, коли Блохін подасть у відставку. Навіть за кордоном вболівальники писали: "Блохін - мужик!".

- Я начебто орієнтацію не міняв.

- Як Вам спало на думку поставити Шевченка на вістрі атаки?

- Рішення приймалося колегіально.

Калитвинцев: Той, хто хотів поставити Шеву в відтяжку, той хотів показати видимість діяльності. Якщо людині 35 років, з його харизмою йому краще там. Воротарем і центральним захисником він не погоджувався.

- Запрошення від зарубіжних клубів позитивно вплине на гру Ярмоленко і Коноплянки?

- Хлопцям треба переглянути деякі речі. За два тижні мені було важко підняти фізику, психологію, награти склад. Деяким вистачає того, що є зараз, а працювати над собою треба постійно. Якщо наших гравців запросять у провідні клуби, сподіваюся, їхній менталітет буде, як у Шевченка. Молоді хлопці не вийшли ще з дитячого віку і не стали професіоналами, тому перехід піде їм на користь. Але рішення за ними. Коноплянка весь час йде в центр, і його вже прораховують. Я розмовляв з ним, але важко, просто не встигаєш. Коли людина урізноманітнює свою гру, це тільки на користь. Ми не ставили йому завдання весь час бомбити, але ми не можемо приймати рішення за гравців.

- Проти України Франція і Англія зіграли краще, ніж один проти одного?

- Французи краще, Англія з нами так і доходила до 1/4 фіналу з Італією. Однак якби видалили Менеза в першому таймі, невідомо як би все склалося.

- Чим Вам симпатична збірна Німеччини?

- Вона грає в різноманітний футбол. Ту ж Іспанію можна прорахувати. Знайшов ключик до їх стилю - вже простіше. А у Лева такий підбір гравців, що він у будь-який момент може перевернути гру.

Калитвинцев: Олег Володимирович був засмучений, що ми не обіграли Німеччину в Києві в жовтні.

- Хачеріді можна назвати відкриттям Євро?

- Чому відкриття? Він і так добре грав до цього. Просто він перестав відповідати кривдникам. Це вже інша справа. У нас взагалі ніхто не отримував непотрібних карток, тому що ми провели роботу. А ось Керролл і Террі били наших хлопців безкарно. Суддівство має бути однаковим для всіх! Хачеріді - нормальний хлопчик, посміхається, розмовляє, треба просто знайти підхід.

- Чи більше стало часу на відпочинок?

- Чотири дні я не дивився ТВ і не читав пресу, тільки спав і відпочивав.

- Питання Роменському. Оцініть дії Пятова.

- Своєю грою він довів, що гідний позиції основного воротаря. Він один з найкращих воротарів Євро за всіма компонентами. Він не тільки хороший воротар, але і прекрасна людина. Коли забивали англійці, його позиція була правильною, але два рикошети прорахувати неможливо - його провини немає. Хоча немає неперехопних м'ячів!

- А гол Менеза?

- Він пробивав з-під захисника, і Пятов занадто пізно побачив м'яч.

- Як Ви прийшли до вибору пари Михалик - Хачеріді?

- Не хотів би переходити на персоналії. А то Ви почнете запитувати про Шевчука, Кучера, Ротаня. Це наше рішення. Навіть про Шевченка я прийняв рішення за дві години до гри.

- Наскільки легко було працювати в Києві та Донецьку?

- Проблем не було. Не знаю, як для глядачів. У мене немає ніяких претензій. Те, що 100 тисяч дивилося наші ігри у фан-зоні - вражає. Ми б навіть вийшли в фан-зону, але просто не встигли. Наступного разу вийдемо. Але ми завжди дякували глядачам після гри.

- Чи не було такого, що гравці виходили себе дорожче продати?

- Питання не до мене.

Баль: Ми вчили хлопців, що вони не гірші за інших. Крок за кроком ми привчали хлопців грати не за гроші, а за країну.

- Що робити з Донецьком? 8 матчів без перемог.

- Це Ви занадто жорстко.

Баль: У нас Україна єдина і неподільна, Донбас Арена нас дуже добре підтримувала. Ми вдячні керівникам донецького Металурга, які добре нас прийняли.

- Я не ділю хлопців на київських і донецьких, і базова команда Динамо тільки тому, що там грають українці, а в середній лінії Шахтаря одні бразильці. А конфліктів, пов'язаних з цим, у нас не було. Всі прийшли не в дуже хорошому фізичному стані, але до кінця зборів ми всіх витягли. Хтось був на нулі, в когось - 80%. Але були такі, хто був кращими на тренуваннях, а в грі не міг по м'ячу потрапити.

- Чому Коноплянка не міняється флангами з Ярмоленко?

- Вони міняються лише на п'ять хвилин, а тут ми вирішили не смикати, тому що Женя звик грати зліва. Може бути, ще спробуємо.

- Чи правда, що настрій хлопців був збитий зупинкою гри з Францією?

Калитвинцев: У жодному разі! Ми не хотіли перенесення гри, тому що настрій хлопців був дуже хорошим. Гроза тут не причому. Ми боялися духоти, тому грозу сприйняли позитивно.

- Перед грою з англійцями до мене прийшли два шамани і сказали: "Дайте грошей". Я сказав: "Добре, але підпишіть папір". Вони відразу пішли.

- У грі зі шведами вдалося проявити характер, гра з французами була провальною, а гра з англійцями пройшла за сценарієм Ходжсона ...

- Це Ваша думка ...

- Якби Англія зіграла в інший футбол, Україна не виглядала б так добре.

- Якби ж то ... Англія грала так, як ми їй дозволили. Як і ми грали з Францією так, як вони нам дозволили. У чому Ходжсон нас переграв?

- Він навмисно віддав нам ініціативу.

Калитвинцев: 971 ТТД у нас, Англія - ​​712. Брак: у нас 22%, у Англії - 27%. При цьому Англія набігала - 112, ми - 109. Воротар набігав 5 км, а Пятов - 3. Переграв чи Ходжсон нас тактично? Ми вважаємо, що ні.

- Чи варто привозити в наші клуби легіонерів, хіба у нас немає хороших хлопців?

- Я завжди буду за ліміт, але впливати на цю ситуацію не можу. Це справа президентів. Для мене це сумно.

- Чи виправдала себе заміна Бутко в матчі з англійцями? Чи не краще було випустити Селезньова?

- Я не ображаю Селезньова. Я теж забивав 14 м'ячів, але чемпіонат був набагато сильнішим, і мені було 19 років. Це не вина Селезньова, що він так мало забиває. Якби він більше грав, можливо, він забивав більше. Проти Террі і Лескотт вихід Селезньова був недоцільний.

Калитвинцев: Женя - прекрасний хлопець, але не можуть на полі грати 15-16 гравців. Ми навіть шкодуємо, що не випустили Бутко раніше.

- Не треба роздмухувати конфлікт між киянами і гравцями Шахтаря. Я дуже шкодував, що не дав Назаренко зіграти на Чемпіонаті світу, але на Євро його час настав. Я на ЧС-86 теж сидів на лавці. Потрапити в 23 вже честь! Ми боролися за країну, і зробив те, що я зробив.

- Ваша робота не залишила байдужих. Проте здивували Ваші слова, що Ви нічого б не поміняли з французами, адже прогрес в матчі з Англією був обумовлений замінами.

Калитвинцев: Якщо б ми поставили той же склад з Англією, це була б для хлопців третя гра за тиждень. Ми не думали, що Швеція забере стільки емоцій. Але ще більше емоцій гра відбирає у тих, хто не грає.

- Чи є закономірність у тому, що ми пропускали голи на початку другого тайму?

- Це збіг обставин. Ніяких накачувань в роздягальні не було. У роздягальні у нас більше нічого не літає. Завжди можна знайти момент, до якого можна причепитися.

- Як тепер зміниться склад збірної?

- Поки не знаю.

- Наскільки несподіваний відхід Вороніна?

Калитвинцев: І Шева, і Воронін - досвідчені гравці, для нас це втрата. У нас є задумки, ким їх замінити, однак час покаже. Вважаю, що хлопці зі збірної пішли красиво.

- Це їхнє рішення, я на нього вплинути не можу. Воронін сказав, що хоче зосередитися на клубі.

- Після ЧС-2014 плануєте тренувати?

- Ну, є ж ще Траппатоні і Арагонес, у порівнянні з ними я ще хлопчик.

- Ви згодні з логікою, що Англія і Франція обійшли нас, тому що у них ліги сильніші?

- Поки у нас все крутиться навколо боротьби Динамо і Шахтаря. Так само і в Іспанії, але середній рівень вищий. Ми могли виграти і у Франції, і в Англії, тому що та ж Англія була дуже втомлена, але Джеррард працював від і до. Цього нам не вистачає! Віддачі на 120%.

- У Вас є побажання, де грати прийдешній матч з Чорногорією?

- Поки мене про це ніхто не питав. Обговоримо пізніше, де грати товариські та офіційні матчі.

- За рахунок чого Португалія й Італія зможуть вийти в фінал?

- У першій парі не вважаю Іспанію фаворитом. У другій парі теж буде важка боротьба.

- Чи є речі, які б Ви переграли? Оцініть дії Гармаша?

- У нас задумок було дуже багато, але Євро це не поле для експериментів. Повного аналізу ми ще не робили. Більш глибокий аналіз буде пізніше. Що стосується Гармаша, то йому було доручено грати більш активно, ніж Тимощук, який крив Джеррарда. Паркер давав Денису більше свободи. Після першого тайму у нього опух голеностоп, але на другий тайм він все ж таки вийшов. З Шевченком ми теж ризикували, випускаючи його зі шведами. Чи варто було випускати більше молодих гравців? Вважаю, повинен бути баланс.

- Тих, хто не грав, бачили тільки Ви. Дайте оцінку їхній роботі.

Калитвинцев: Оцінка тільки позитивна! В будь-який момент вони були готові вийти на поле. Вони залишаються в обоймі. Хороший приклад: Назаренко. Якщо хтось не зіграв на Євро, має шанс зіграти на Чемпіонаті світу.

- Я хочу подякувати хлопцям за професіоналізм. Я чекав конфліктів, але їх не було. Вони провели підготовку ідеально і претензій не висловлювали.

- Ви сказали, що ліміт це на благо ...

- Я такого не говорив, але як тренер збірної я за нього.

- Але мінус ліміту в тому, що гравці, знаючи, що їх все одно поставлять, розслабляються, і їх ніхто не купує за кордон?

- Якщо я стану клубним тренером, я буду за скасування ліміту. Якщо наш гравець отримує 2 млн тут, то за кордоном він обійдеться клубу в 4 млн, тому клуби думають: купувати чи ні. Скасуємо ліміт - у збірній грати буде нікому. Як клубний тренер, буду наполягати на скасуванні ліміту.

- Наскільки важко міняти місце базування на турнірі?

- Будь-які зліт і посадка мають значення. Я б грав всі три гри в Києві. Незважаючи на чудові умови. Як росіяни, я б не жив в центрі міста. Я прийняв рішення залишитися в Донецьку, тому що до Києва ми потрапили б о п'ятій ранку. Хочу, до речі, привітати Селезньова, який двічі поспіль потрапляв на допінг-контроль. Наостанок хочу подякувати журналістам за те, що висвітлювали, уболівальників за те, що вболівали. Ми голову в пісок не ховаємо. Нам приємно, що народ до нас так ставився.

За матеріалами: korrespondent.net
Редактор: Igor
27-06-2012, 08:08
Коментарів 0 Переглядів 2 366

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.