Ця улюблена різдвяна страва може завдати шкоди здоров'ю

Новини України / Здоров'я
201
0
Ця улюблена різдвяна страва може завдати шкоди здоров'ю


Часте вживання шинки на Різдво може мати негативний вплив на здоров'я. Надмір солі та консервантів може завдавати шкоду серцю, травленню та призвести до збільшення ваги.

Про це повідомляє сайт Verywell health.



Збільшується споживання солі

В журналі Food Research International йдеться, що перероблене м’ясо, таке як шинка, має дуже високий вміст натрію. У ній набагато більше натрію, ніж у свіжій свинині.

Вживання їжі з високим вмістом натрію може підвищити ризик високого кров’яного тиску (гіпертензії), захворювань нирок та серцевих захворювань. Варто обмежити щоденне споживання натрію до не більше 2300 мг. Один шматочок шинки містить 167 мг.

Збільшення ваги

Шинка - висококалорійний та солоний продукт. Орієнтовно у 100 г запеченої свинячої шинки міститься 180-250 ккал.

Якщо під час свят людина споживає більше калорій, ніж витрачає, то надлишок енергії відкладається у вигляді жирової тканини, тому вага може зрости.

Також сіль у шинці сприяє затримці рідини, що може тимчасово додати +0,5-2 кг.

Ризик деяких видів раку

На сайті Chimia йдеться, що шинка - це оброблений харчовий продукт, який солять, печуть або коптять. Ці методи приготування збільшують концентрацію канцерогенів у їжі.

Канцерогени - це речовини, що викликають рак. Оброблене червоне м'ясо, включаючи шинку, пов'язане з підвищеним ризиком раку та деяких хронічних захворювань.

Шинка містить нітрити та нітрати, які діють як консерванти. Вони допомагають запобігти псуванню шинки, але можуть збільшити ризик раку товстої кишки.

Раціон, багатий на оброблене м’ясо, може призвести до колоректального раку та збільшити ризик раку простати та підшлункової залози.

Також вживання їжі, багатої на оброблене м’ясо, може збільшити ризик серцевих захворювань.

Підтримка щитовидної залози

Шинка є гарним джерелом селену - важливого мінералу, який підтримує здоров'я серця та щитовидної залози. Вживання їжі, багатої на селен, може знизити ризик захворювань щитовидної залози, таких як гіпо- та гіпертиреоз.

Важливо, щоб знизити ризик хронічних захворювань, вживайте шинку в помірних кількостях. Шукайте етикетки з написом з низьким вмістом солі, щоб захистити здоров’я серця.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.