Експерти назвали вид м’яса, яке найсильніше шкодить серцю

Новини України
756
0
м'ясо


М'ясо, по суті, є основою раціону більшості людей. Кардіологи стверджують, що деякі його види можуть негативно впливати на наше здоров'я загалом, а саме на здоров'я серця.

Про це пише УНІАН посиланням на видання Parade.



Як м'ясо впливає на здоров'я

Хоча м'ясо, безсумнівно, є ключовим джерелом білка і заліза для людей з анемією, воно, як повідомляється в одному дослідженні 2021 року, сприяє підвищеному ризику розвитку деяких серйозних захворювань, включно з хворобами серця, пневмонією і діабетом.

Як каже докторка медичних наук Джойс Оень-Сяо, найбільшу користь для здоров'я серця приносить рослинна дієта, особливо в плані зниження рівня холестерину й артеріального тиску.

"Це пов'язано з відсутністю жиру і високим вмістом клітковини в рослинах, які також сприяють зниженню рівня холестерину. Збільшення споживання овочів, фруктів, цільнозернових, бобових, бобових і горіхів у раціоні пов'язане зі зниженням ризику смерті від серцево-судинних захворювань", - каже вона.

Найгірше м'ясо для здоров'я серця, на думку кардіолога

Доктор Оень-Сяо каже, що насправді існує два види м'яса, шкідливих для здоров'я серця. Перш за все, це червоне м'ясо, особливо його жирні частини.

"У цьому м'ясі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень холестерину ЛПНЩ", - зазначає вона. "Зокрема, високий вміст насичених жирів може підвищити рівень шкідливого холестерину, який може відкладатися на серцевих артеріях, спричиняючи накопичення, що в кінцевому підсумку може блокувати кровотік в артеріях. Ця закупорка може виникнути як у серцевих артеріях, що може призвести до серцевого нападу, так і в артеріях головного мозку, що може призвести до інсульту".

Другий тип некорисного м'яса - м'ясні делікатеси і хот-доги, які, за словами доктора Оень-Сяо, "містять багато насичених жирів і натрію". Вона додає, що високий вміст натрію може призвести до підвищення артеріального тиску і набряків ніг.

Кардіолог стверджує, що надмірне вживання червоного м'яса підвищує ризик раку й ожиріння. Крім того, слід побоюватися високого вмісту нітратів у м'ясних делікатесах і хот-догах.

"Було доведено, що ця речовина підвищує ризик раку і високого артеріального тиску", - пояснює вона.

Доктор Оен-Сяо згодна з Американською асоціацією кардіологів, яка рекомендує обмежити споживання червоного м'яса пісними шматками і в рамках 6% від загальної кількості калорій у раціоні.

"Кориснішим м'ясом є запечена або приготована на пару птиця без шкіри, а також риба, переважно лосось та інші види риби з високим вмістом омега-3 жирних кислот", - каже вона.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.