Скільки солі потрібно для квашення капусти в різних ємкостях: названо точні пропорції

Новини України
613
0
Скільки солі потрібно для квашення капусти в різних ємкостях: названо точні пропорції


Капусту можна солити в різних місткостях. Скільки солі потрібно на один кг капусти, щоб приготувати трилітрову банку та скільки класти на відро.

Про це пише ТСН.



Капусту можна солити в різних місткостях, частіше для цього вибирають 3-літрові скляні банки та емальовані відра. Крім шинкування різної товщини, качани капусти можна солити цілком або великими шматками. Для того, щоб приготувати смачну квашену капусту, головне, що слід враховувати — кількість кожного інгредієнта, найпершу чергу, солі. Крім солі та спецій, до капусти в деяких рецептах додають нашатковану моркву, спеції.

Овочі слід ретельно перетерти та щільно вкласти в чисту місткість, щоб стимулювати появу соку і розвиток молочнокислих бактерій.

Скільки солі та моркви потрібно додати в капусту

Кількість солі для приготування традиційного рецепту капусти вказується на вже нарізану капусту або капусту шматочками й складає 25 г або 1 ст. л на 1 кг овочу. Сіль потрібно брати не йодовану, можна як великого, так і дрібного помелу.

В багатьох рецептах додають моркву. Вважається, що маса добавок не повинна перевищувати десяту частину основних овочів — на 1 кг беруть до 100 г моркви (невелику морквину).

Скільки солі потрібно на 3-літрову банку

Зазвичай на одну трилітрову банку йде від 2 до 3 кілограмів овочів. Кількість капусти залежить від того, як буде нашатковане капустяне листя — чим більші шматочки, тим менше овочів поміститься в банку. Овочі повинні повністю заповнити обсяг банки, щоб процес бродіння був безперервним і рівномірним. Тому для заготівлі 1 банки знадобиться всипати близько 50-70 г солі, а це близько 2-3 столових ложок. Моркви можна натерти 150-200 г.

Скільки потрібно класти солі на відро

Для приготування квашеної капусти часто використовують відра об’ємом 5 л. Для заповнення такої місткості буде потрібно близько 5 кг овочів та 4-5 ложок солі.

Скільки солі класти в розсіл, у разі засолювання качанами, шматками капусти

Для засолювання капусти з розсолом в розрахунку на 2 кг потрібно 1, 5 л води, 2 ст. л солі, 2 ст. л цукру. також додати перець та лавровий лист.

Під час засолювання капусти цілими качанами діаметром до 30 см популярні два варіанти — 250 г солі або 400 г солі на 10 л води.

Розсіл на 10 кг капусти для засолювання великими шматками зазвичай готують з 7 л води та 250 г солі.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.