Додайте це до ранкової кави, щоб отримати білковий заряд на цілий день

Новини України / Здоров'я
101
0
Додайте це до ранкової кави, щоб отримати білковий заряд на цілий день


Кава з протеїном - енергетичний супернапій чи маркетинг? Напій може забезпечити заряд бадьорості й білка, але водночас має певну шкоду для організму.

Про це повідомляє сайт Health.



Чим корисно додавати протеїн до кави

Збільшується споживання білка

За даними MedlinePlus, одна з головних переваг полягає в тому, що протеїн може допомогти задовольнити потреби в білку. Основна функція білка - постачати амінокислоти (будівельні блоки білка) для постійного підтримки, відновлення та загоєння тканин організму. До них належать кістки, м’язи та шкіра.

Оптимальне споживання білка становить від 0,25 до 0,40 г на кілограм маси тіла.

Допомагає покращити фізичні результати

В журналі Sports Medicine йдеться, що споживання білка після тренування допомагає відновити та зміцнити м’язи. Потреба в білку більша, якщо ви тренуєтеся, оскільки фізичні вправи зношують організм. Оптимальна добова норма білка для більшості активних людей становить 1,2-2 г на кг ваги тіла.

Більше навантаження вимагає більшого відновлення, а отже, більше білка.

Дослідження показали, що кофеїн - природний стимулятор у каві, який також може покращити тренування. Він може посилювати скорочення м'язів і запобігати втомі.

Сприяє втраті ваги

Білок допомагає відчувати ситість протягом тривалого часу, що зменшує голод і споживання калорій. Кофеїн також може задовольнити апетит, знижуючи рівень гормонів голоду.

Організм спалює більше калорій, коли розщеплює білки, ніж жири та вуглеводи. Це може дещо прискорити метаболізм.

Основні ризики

В журналі Nutrients йдеться, що ідеалі слід збалансувати цей білок з двома іншими макронутрієнтами, необхідними організму, а саме жирами та вуглеводами.

Споживання білка без достатньої кількості цих поживних речовин змушує організм спалювати білок як паливо, замість того, щоб використовувати його для відновлення та росту м'язів.

Також організм найкраще використовує білок, коли ви рівномірно розподіляєте споживання макронутрієнтів протягом дня. Наприклад, якщо ви снідаєте з протеїновою кавою, то не потрібно поєднувати її з яйцями, грецьким йогуртом та протеїновим коктейлем.

Як додати протеїновий порошок до кави

Деякі люди змішують каву з готовими протеїновими коктейлями, які містять до 30 г на порцію. Інші змішують каву з кількома мірними ложками рослинного протеїнового порошку, насичуючи каву приблизно 20-25 г білка.

Не додавай протеїн у киплячу рідину, адже білок може згортатися і утворювати грудочки. Оптимальна температура кави - 60–70 °C.

Протеїн із підсолоджувачами або ароматизаторами може змінити смак кави, іноді не на краще. Комбінація кофеїну і білка не шкідлива, але людям із підвищеною чутливістю до кофеїну варто стежити, щоб не було тахікардії чи тремору.

Обирайте молоко з високим вмістом білка на рослинній основі, щоб отримувати білок з рослин.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.