Як правильно смажити гриби, щоб вони не стали кашею: секрет від шефів

Новини України / Лайфхаки
696
0
Як правильно смажити гриби, щоб вони не стали кашею: секрет від шефів

Смажені гриби здатні підкорити навіть найвибагливіших гурманів. Проте все залежить від того, як саме ви їх готуєте. Якщо зробити це неправильно, замість апетитних шматочків отримаєте водянисту масу без смаку.

Як зробити так, щоб гриби не стали кашею при смаженні, розповідає Onet.



У чому головна помилка при смаженні грибів

Більшість грибів майже на 90% складаються з води. Коли ми кидаємо їх одразу на гарячу пательню з маслом чи олією, рідина починає інтенсивно випаровуватися, і гриби втрачають як смак, так і текстуру. У результаті вони не смажаться, а тушкуються.

Професійні кухарі радять спочатку відпарити воду з грибів без олії, а лише потім додавати жир і спеції.

Добре розігрійте пательню - найкраще чавунну або тефлонову.

Викладайте гриби малими порціями, щоб вони не парилися у власному соку.

Перемішуйте їх час від часу, поки волога повністю не випарується, а шматочки не стануть злегка золотистими.

Лише після цього додайте масло, сіль і улюблені приправи.

Так ви отримаєте гриби з насиченим ароматом, приємною текстурою та золотистою скоринкою.

Ще кілька порад від кухарів

Не смажте гриби на занадто сильному вогні, після додавання олії вони можуть легко підгоріти.

Ідеальний варіант - середній вогонь, який дозволяє рівномірно підрум’янити шматочки.

Цибулю та часник додавайте після випаровування води, інакше вони почнуть тушкуватися, а не смажитися, що погіршить смак.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
По дев'ять годин без світла: графіки відключень на Буковині на 9 листопада
9 010
У "Чернівціобленерго" оприлюднили графік відключень світла на 10 листопада
8 489
Герої Буковини: на війні загинув захисник Олексій Зайцев
7 539
Гірка втрата: на війні загинув захисник із Буковини Олександр Лисенко
5 639
«Якісно, зручно і в рази дешевше»: у Чернівцях на Калинці все більше речей українського виробництва
4 658
Затори на вулиці Руській: мер розповів, що планують зробити у мікрорайоні
3 883
Чернівчан закликають провести в останню земну дорогу полеглого воїна Олександра Лисенка
3 835
На Буковині вже втретє оновили графік знеструмлень: яка ситуація зі світлом сьогодні
3 656
Світла не буде майже пів доби: оновили графік відключень на Буковині на сьогодні, 9 листопада
3 459
Скільки будемо без світла: оновили графік відключень на Буковині на сьогодні
3 287

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.