Професор назвав українцям 5 суперфудів для здоров'я та імунітету

Новини України / Здоров'я
240
0
Професор назвав українцям 5 суперфудів для здоров'я та імунітету


Здорове харчування не обов’язково має бути дорогим чи екзотичним. Серед доступних продуктів, які знайдуться в будь-якому супермаркеті чи на ринку, є справжні суперфуди, які допомагають підтримувати імунітет, мозкову активність та загальний тонус організму, особливо в сезон застуд.

Про те, які саме продукти варто включити в раціон в інтерв’ю РБК-Україна розповів дієтолог, кандидат медичних наук, професор Олег Швець.



Ягоди: ключ до гострого розуму та кровообігу

На першому місці в списку справжніх суперфудів стоять ягоди. Вони не просто смачні, а й надзвичайно корисні. Ягоди містять важливі сполуки - біофлавоноїди та фітоціани, які позитивно впливають на багато процесів в організмі: від кровообігу до мозкової діяльності.

"Щоб уповільнити вікове погіршення когнітивних функцій, рекомендують їсти 2 порції по 100 грамів на тиждень", - наголошує дієтолог.

Це просте правило, яке легко вписати у свій ЗОЖ-раціон, вживаючи будь-які доступні сезонні чи заморожені ягоди.

Морська риба: джерело безцінних омега-3

Другим справжнім суперфудом є морська риба. Вона, як відомо, є одним із найкращих джерел омега-3 жирних кислот, які є критично важливими для здоров'я серця та судин. Омега-3 допомагають зменшити запалення, покращують настрій та підтримують функцію мозку.

Тим паче, якщо лосось для вас - задорого, то його можна замінити й доступнішими варіантами, як-от скумбрія чи оселедець. Регулярне споживання морської риби - це пряма інвестиція у ваше довгострокове здорове харчування.

Волоські горіхи: помічники для мозку

До категорії суперфудів належать також і горіхи, особливо волоські. Вони багаті на корисні жири, білок, клітковину та антиоксиданти. Волоські горіхи, зокрема, за формою навіть нагадують мозок, і це невипадково: вони визнані одними з найкращих продуктів для підтримки когнітивних функцій.

Регулярне, але помірне вживання горіхів у невеликій кількості є чудовим способом покращити пам’ять та загальну роботу мозку. Це ідеальний перекус для підтримки енергії та ЗОЖ.

Йогурт і кефір: пробіотики проти застуд

Четвертою позицією у списку є натуральний кефір чи йогурт без наповнювачів. Вони містять пробіотики - корисні бактерії, які необхідні для здорового мікробіому кишківника. Здорова кишкова мікрофлора, своєю чергою, є фундаментом міцного імунітету.

"І, до речі, в сезон застуд щоденне вживання натурального йогурту є певною профілактикою захворювань", - додає Швець.

Чому ці суперфуди кращі за розрекламовані?

Головна перевага цих продуктів у тому, що вони не лише мають унікальні поживні речовини, а й є частиною традиційного здорового харчування українців.

На відміну від дорогих, імпортних, часто переоцінених "суперфудів", ці продукти доступні, їхню користь доведено десятиліттями досліджень, і вони не є частиною агресивного маркетингу.

Отже, зосереджуючись на ягодах, морській рибі, горіхах та натуральних кисломолочних продуктах, ви обираєте справжній ЗОЖ.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.