Скільки хліба можна їсти? Денна норма та найкращий сорт

Новини України / Здоров'я
233
0
Скільки хліба можна їсти? Денна норма та найкращий сорт


Чому українці їдять набагато більше білого хліба, ніж каші, і чи потрібно повністю виключати його з раціону?

В інтерв’ю РБК-Україна дієтолог, кандидат медичних наук Олег Швець розвіяв міфи про найпопулярніший продукт і назвав "безпечну" денну норму.



Чи треба відмовлятися від хліба?

Швець наголосив, що повна відмова від хліба у збалансованому раціоні не є обов'язковою.

"Про цілковиту відмову не йдеться. Збалансоване харчування передбачає вживання всіх категорій здорових продуктів у певній кількості. І це вже обмеження", - зазначив лікар.

Він підкреслив, що хліб є смачним і традиційним для української кухні продуктом, але його вживання має бути свідомим та помірним.

Яка денна норма хліба для українців

Дієтолог назвав конкретну кількість хліба, яку варто споживати дорослій людині, зважаючи на наявність інших продуктів у раціоні.

"У середньому треба споживати 100-150 грамів хліба на день. Особливо якщо зважати на те, що люди вживають інші зернові продукти, наприклад каші чи макарони", - повідомив фахівець.

Він додав, що таке чергування продуктів необхідне для того, щоб організм отримував необхідну кількість поживних речовин із найбільш корисних джерел.

"Таке чергування необхідне, щоб потреба в певній групі продуктів була закрита за рахунок найбільш корисних альтернатив", - додав він.

Як обрати найкращий сорт хліба

Головна увага при виборі хліба має приділятися двом показникам.

По-перше, говорить Швець, "треба дивитися, який вміст солі в хлібі". Це має бути зазначено на маркуванні продукту. І, відповідно, варто обирати той хліб, який містить якомога менше солі.

Також хліб має містити достатню кількість харчових волокон.

"Це хліб із борошна грубого помелу, першого, а краще - другого сорту", - сказав Швець.

Також дієтолог порадив звертати увагу на додаткові інгредієнти, які підвищують користь продукту.

"Непоганий варіант - хліб із додаванням висівок, насіння, горіхів", - підсумував дієтолог.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 046
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 135
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 684
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 439
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 322
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 207
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 016
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
1 956
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
1 888
Карпати вкрило снігом. У горах Буковини - справжня зима - фото
1 725


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.